Util pentru BAC. Descoperă platforma gratuită unde elevii își pot pune întrebări, pot oferi recomandări sau idei unul altuia, în formă de chat liber

Graduation

Chiar dacă până nu demult nu se știa soarta examenelor de BAC de anul acesta, unii tineri au ajuns la concluzia că totuși, cu sau fără BAC, cunoștințele sunt cele care contează.

Astfel, în urma unei discuții în familie la acest capitol, frații Mihai și Radu Soltan au ajuns la concluzia că absolvenții au nevoie de o platformă gratuită, sub formă de chat liber, unde ar putea împărtăși orice, atât la nivelul materiilor pentru examene, cât și la cel al meme-urilor, al discuțiilor politice sau al admiterii în universități.

Pentru a afla mai multe despre platformă, am discutat cu Mihai, unul dintre fondatorii acesteia. Așadar, iată cele mai importante și interesante lucruri pe care ai vrea să le știi despre chatul în care poți atât să înveți eficient și distractiv, cât și să cunoști persoane de vârsta ta sau mai mari, care sunt gata să împărtășească propria experiență în materie de învățat, meme-uri sau idei și viziuni despre politică.

„Ideea nu s-a lăsat prea mult așteptată sau căutată, a venit la propriu ca și cum s-a aprins o luminiță”, spune Mihai Soltan.
Pentru început, el a analizat împreună cu fratele său Radu, care este elev la liceu, mesajele și comentariile elevilor de pe rețelele de socializare, care cereau anularea examenelor de bacalaureat.

Acestea au rămas în mintea lui drept o problemă care poate avea două soluții: sau cu sau fără bacalaureat. Astfel, cei doi frați s-au gândit că este necesar să identifice o soluție cu o utilitate cât mai înaltă pentru această problemă și au ajuns la concluzia că cea mai eficientă metodă este de a apropia cât mai mulți elevi de procesul de studiu, fiindcă, după cum menționează Mihai, „toate progresele pornesc de la progresul în educație”.

„Eu mereu am fost pasionat de proiecte de tineret și voluntariat, în timp ce Radu pe lângă astea are și o pasiune a digitalizării. Astfel, am pus mâna pe device-uri și în câteva minute am creat un chat comun și structurat (un server de discord mai exact), care este destinat elevilor din clasele a 12-a”, spune acesta.

În cadrul chatului, elevii își pot pune întrebări, pot oferi recomandări, soluționări sau alte idei unul altuia, într-o formă de chat liber. De asemenea, ei se pot ajuta reciproc în discuțiile tematice la discipline, având și câteva chaturi pentru recreere (inclusiv vocale).

Printre chaturile informative se găsesc materii școlare precum:
# limba română;
# limba engleză;
# limba rusă;
# limba franceză;
#matematica;
# istoria;
# chimia;
# geografia;
# fizica;
# informatica;
# dar și altele care țin de informații pentru depunerea dosarelor absolvenților în cadrul universităților.

De asemenea, există și câteva canale recreative precum:
# meme-uri și recreație,
# discuții politice,
# niște pălăvrăgit la o cafea etc.

Din prima zi, pe lângă cei 100 de membri, în cadrul chatului s-au alăturat și câțiva studenți care s-au arătat deschiși să-i ajute pe viitorii absolvenți, lucru pe care creatorii chatului zic că l-au apreciat extrem de mult.

Țin să menționez că accesul este și va rămâne gratuit. Nu folosim careva resurse costisitoare ca să percepem vreo taxă, dar sunt suficient de prețioase pentru a nu fi neglijate. Și aici mă refer la faptul că resursa principală a acestui proiecțel sunt însuși participanții săi. Învață să învețe fără a fi neapărat notați sau apreciați de un profesor. Sperăm să ajungem la o conștientizare cât mai sănătoasă a importanței educației în rândul tinerilor la nivel de societate”, menționează Mihai.

De asemenea, platforma a fost lansată înainte de a se lua decizia în legătură cu BAC-ul de anul acesta, bazându-se pe ideea „Cine vrea să învețe… poate-i molipsește și pe alții”. Astfel, calitatea platformei și utilitatea acesteia este prioritate atât pentru fondatori, cât și pentru participanți. În acest sens, Mihai și Radu își propun să îmbunătățească constant platforma, păstrând simplitatea și accesibilitatea sa, iar pentru a realiza acest lucru, frații se declară deschiși în fața sugestiilor și a ideilor din partea participanților.

Mai mult, Mihai spune că dacă elevii claselor a noua sunt interesați, se poate face și pentru ei un astfel de chat. Din partea lor nu rămâne decât să lase niște comentarii la știre și, în scurt timp, vom reveni cu un link și pentru ei (de asemenea în comentarii).

Pentru a participa în cadrul discuțiilor comunității, accesează linkul de aici și completează spațiile solicitate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine