Ion Sturza negociază pentru a prelua conducerea PLR

23798
Foto:PC: IPN

Declarația a fost făcută pentru TRIBUNA de către deputatul liberal-reformator Ana Guțu. Anterior și Președintele partidului, Ion Hadîrcă nu a exclus posibilitatea ca ex-Premierul să vină în echipa liberal-reformatorilor.

Partidul Liberal Reformator din Moldova (PLRM) poartă discuții cu ex-Premierul Ion Sturza pentru a prelua conducerea partidului.

„Da, desigur că există asemenea discuții și chiar sunt recomandabile, fiindcă noi cunoaștem cu toții că în Republica Moldova mentalitatea socială este centrată îndeosebi pe lider. Dincolo de aceste afirmații și analize, desigur că examinăm și această posibilitate și cred că vom reuși”, a declarat Ana Guțu, relatează TRIBUNA.

Reamintim că formaţiune îşi propune să fie una de centru dreapta, cu o doctrină liberală, iar sloganul ei este „Împreună, avem un viitor european”. Totodată, PLR îşi propune aderarea Republicii Moldova la NATO.

PLR s-a format în urma scindării, la mijlocul lunii aprilie anul curent, a Partidului Liberal din Moldova în frunte cu Mihai Ghimpu. Şapte deputaţi din 12 ai fracţiunii parlamentare PL, doi miniştri, precum şi alţi fruntaşi ai formaţiunii, au constituit Consiliul de Reformare, au cerut convocarea unui congres extraordinar care să iniţieze procese profunde de reformare, inclusiv la nivel de conducere a partidului. Solicitarea a fost respinsă, iar semnatarii – excluşi din partid sau le-a fost retrasă susţinerea politică. Ulterior, semnatarii declaraţiei de reformare au purces la constituirea unui partid nou.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *