Fondatorii Fundaţiei Liceului „Mircea Eliade” vor fi audiați de CNA

18_big
Foto:Liceul Mircea Eliade PC: wikimapia.org

Doi dintre fondatorii Fundaţiei liceului “M. Eliade” au fost citaţi la CNA pentru explicaţii în cadrul investigaţiei pornite pe faptul pretinsei colectări de plăţi neoficiale de la părinţii elevilor.

Aceştia urmează să se prezinte astăzi, 21 ianuarie, la sediul Centrului la ora 13.30 şi, respectiv, 15.00. Alte trei persoane au fost citate pentru mâine, 22 ianuarie. Astfel, la ora 9.00 urmează să fie audiat directorul liceului, la 11.00 – preşedintele Fundaţiei, iar la 12.00 – un alt fondator al Fundaţiei.

Până în acest moment, pe marginea acestui caz au fost depuse două plângeri privind colectarea de plăţi neformale la liceul menţionat au fost depuse şi la Procuratura sectorului Buiucani.

Reamintim că, la începutul săptămânii trecute, mai mulţi părinţi au scris pe reţelele de socializare că trebuie să plătească 3100 de lei, taxa de studii. Solicitarea a venit de la Fundația Mircea Eliade, o structură care a înlocuit fosta asociație de părinți. Totodată, și Ministerul Educației a pornit o anchetă privind colectarea taxelor la Liceul „Mircea Eliade”.

Conform legislaţiei Republicii Moldova, învăţământul primar şi secundar general este integral finanţat de stat, iar studiile în astfel de instituţii sunt fără plată. Însă, mai mulţi părinții, din iniţiativă proprie sau fiind constrânşi de anumite împrejurări, efectuează plăţi, formale sau neformale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *