127 de sate au rămas fără lumină din cauza condițiilor meteo complicate

21aa11b8827b11e3a14612d24ed1fd89_8
Foto:PC:Instagram/ Corneliu Comendant

Potrivit ultimelor informații operative ale Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, către ora 06.00 pe teritoriul țării erau înregistrate ca fiind deconectate parțial de la energia electrică 127 localități din 13 raioane.

Cele mai multe sate fără energie sunt în raioanele Anenii Noi, Căușeni, Cimișlia și Criuleni, restul în Ungheni, UTA Găgăuzia, Cahul, Cantemir, Leova, Telenești, Orhei, Strășeni, Hîncești, Ștefan Vodă, Ialoveni și Chișinău. În teren echipele specializate lucrează pentru reconectarea consumatorilor.

Reamintim că ieri, ca rezultat al condițiilor meteo complicate, în municipiul Chișinău au căzut 150 copaci și crengi, care au fost recuperate de către „Asociația de gospodărie a spațiilor verzi”, iar 15 mașini au fost avariate.

Potrivit datelor Administrației de stat a drumurilor, drumurile din țară sunt practicabile, însă se circulă cu dificultate. Echipele de salvatori din Taraclia au intervenit ieri seara, pentru a tracta două autocamioane, în apropierea satului Corten.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *