(foto) „Puneți centura” – carte cu ilustrații, elaborată printr-o tehnologie neîntâlnită în cărțile colorat, de către o tânără moldoveancă stabilită la Londra

FotoJet – 2021-04-06T144048.612

Iulia Zolotcov este o tânără din Republica Moldova, ilustratoare și graficiană de profesie, stabilită acum la Londra, care, de curând, a lansat o carte unică ce include animații cu realitate augmentată – o tehnologie neîntâlnită până acum în cărțile de colorat. Cartea este intitulată „Puneți centura” (eng. Fasten Your Seatbelt) și cuprinde ilustrații cu tematica avioanelor sau a procesului de zbor. De asemenea, imaginile din cărțulie includ parașutiști în grup, iluzii optice, labirinturi, origami, tipologii de avioane, scene de panorame și multe, multe altele.

Iulia ne-a povestit că ideea cărții i-a apărut printre nori, mai exact în timpul unui zbor cu avionul, în timp ce încerca să se sustragă de la ideea fricii de zbor.

„Ideea cărții mi-a apărut în timpul unui zbor în avion, o experiență care mereu mă face nervoasă. Așadar, de câte ori zbor, încerc să îmi distrag atenția de la această frică prin a colora cărți. Aici mi-a și apărut ideea creării unei cărți utilizând tehnologia realității augmentate, deoarece am folosit această tehnică într-o experiență la niște proiecte comerciale de ilustrații pentru postere și m-am gândit că aș putea să o utilizez și pentru o carte de colorat”, relatează tânăra despre ideea acestui proiect.

Tot aici, Iulia a menționat că paginile indicate pot fi scanate cu o aplicație specială la telefon, care încarcă pe ecran animațiile, astfel ilustrațiile prind viață în color.

Recent, Iulia Zolotcov a lansat o campanie de crowdfunding pentru a putea tipări cartea. Doritorii de a susține acest proiect unic o pot face până în data de 6 mai AICI!

Pentru fiecare donație, susținătorii vor putea alege recompense unice precum lecții private de desen, abțibilduri cu realitate augmentată, cărți, videoclipuri cu procesul de creare a cărții sau portrete interactive cu realitate augmentată.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine