(foto) O stradă din Centrul Istoric al Chișinăului este propusă spre reabilitare și poate deveni pietonală

164795003_2889185614636701_6855508018847337185_o

Primarul capitalei, Ion Ceban a relatat despre faptul că au avut loc consultări publice privind conceptul restabilirii infrastructurii. Astfel, municipalitatea și-a propus ca stradela Teatrului să devină pietonală și să fie deschisă după 10 ani, timp în care a ajuns într-o stare deplorabilă. Autorul conceptului de reconstrucție a străzii este arhitectul Rolan Rotar.

„Proiectul prevede restabilirea suprafeței carosabile și amenajarea căilor de acces în perimetrul bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și str. Mitropolit Dosoftei, inclusiv a zonelor verzi (plantarea copacilor decorativi), precum și renovarea iluminatului nocturn artistic”, menționează primarul într-un comunicat.

Totodată, se propun a fi reabilitate rețelele pluviale, instalat mobilierul urban și standuri pentru parcarea bicicletelor.

Tot aici, Ion Ceban mai spune că în ultima perioadă se desfășoară consultări publice pe marginea proiectelor care urmează a fi realizate în capitală, la care totodată, au posibilitatea să participe locuitorii capitalei.

Toate opiniile exprimate de către participanții la discuțiile publice vor fi analizate și luate în calcul.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine