Reacția INP: Camerele video înregistrează orice număr de înmatriculare și orice literă

poză-2
Foto:Imaginile de la cele 41 de intersecții vor putea fi urmărite de operatorii centrului pe 18 ecrane mari

Inspectoratul Național de Patrulare vine cu clarificări în legătură cu informațiile apărute în mass-media potrivit cărora proprietarii plăcutelor de înmatriculare cu litere Q si W nu vor fi amendați pentru că softul Centrului unic nu le-ar recunoaște.

Instituția informează că soft-ul Centrului de Monitorizare și Control Trafic al INP lucrează perfect și recepționează orice număr de înmatriculare și orice literă de pe el.

INP atenționează șoferii, în cazul unei încălcări, amenda este aplicată conform probei foto, iar Centrul dispune de suficienți operatori care compară datele din procesul verbal automatizat cu proba foto, aici fiind exclusă orice eroare.

Între timp MAI a solicitat de la MTIC să examineze posibilitatea sistării eliberării numerelor cu utilizarea literei Q, pentru a nu încarcă sistemul actual și pentru a veni cu o abordare sistemică ulterioară de preschimbare a caracterelor utilizate. PS.De fapt, dacă să punem toate accentele, MAI a solicitat doar excluderea literei Q și asta nu doar datorită dorinței de a exclude orice potențial risc de confuzie, dar și din cauza situațiilor când martorii la accidente sau alte ilegalități nu au fost în stare să identifice corect numărul, cel mai des confundând litera Q cu O. În plus, marja de eroare a softului este mult sub limita admisibilă prevazută în sarcina tehnică, rezultatele sunt comparabile sau chiar mai bune decât a sistemelor similare din alte țări. Și cel mai important: amenda este aplicată conform probei foto, deci nimeni nu va scăpa de pedeapsa pentru încălcările admise” a declarat şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, Serghei Diaconu, pe o rețea de socializare.

Între timp, Centrul Resurselor Informaționale de Stat „Registru”  a sistat eliberarea numerelor de înmatriculare ce conțin litera „Q”:

Print Screen Registru
Print Screen Registru
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *