Cum ar arăta sculpturile clasice dacă ar avea tatuaje? Un artist italian decorează sculpturile cu ornamente inspirate din arta criminalilor japonezi și ruși

FotoJet

Artistul italian Fabio Viale preia sculpturi de marmură clasice cunoscute și le reface cu o întorsătură contemporană neașteptată, decorându-le cu tatuaje.

În mâinile lui Viale, sculpturile din marmură albă asociate în mod tradițional cu puritatea și nobilimea, sunt ornamentate cu simboluri inspirate din arta specifică criminalilor japonezi și ruși. În creațiile sale vedem reprezentate Madone, cranii, arme și alte simboluri care provin din codul complex al comunității de prizonieri.

Astfel, cu ajutorul artistului, corpurile clasice considerate „perfecte” se transformă, făcând publicul să reconsidere modul în care arta clasică se raportează la realitățile actuale.

 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Fabio Viale (@vialefabio)

Într-un interviu acordat pentru designboom, sculptorul a vorbit despre îmbinarea istoriei artei și despre „tatuajul criminal”, marcat de simboluri și reprezentări care derivă din imaginația artistică. Viale spune că, reproducând lucrări clasice, mai degrabă decât creându-și propriile busturi și statui de marmură, el este capabil să înțeleagă mai bine artistul original și sentimentele din spatele pieselor iconice.

De asemenea, artistul spune că a colaborat cu diverși chimiști pentru a perfecționa tehnica mixtă și a spus că „nu este surprinzător că fiecare material natural are personalitatea sa puternică și dificultățile legate de acesta”.

Iată rezultatele obținute de Fabio Viale.

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine