(foto) Impresiile a doi turiști străini care au vizitat Moldova în luna martie. Pe unde au călătorit

159908206_1934210706716654_8220651813609923660_o

Two Monkeys Travel este denumirea unui blog dedicat turismului. În luna martie, Republica Moldova a fost vizitată de un cuplu pe nume Kach și Jonathan care au reușit să facă cunoștință cu cultura noastră. Până în ziua de azi, ei au reușit să viziteze 144 de țări în opt ani.

Ei au reușit să scrie despre întreaga experiență a lor în postările de pe Facebook.

De exemplu, aflăm că au vizitat cinci crame, să se plimbe prin Chișinău, să viziteze câteva sate din țară, să facă o scurtă drumeție în Orheiul Vechi și să meargă timp de o zi la Tiraspol

„Când am ajuns la Chateau Purcari, am fost întâlniți ghidul turistic care ne-a fost alături la un pahar de vin spumos și la câteva gustări înainte de a începe excursia. Am urcat pe un deal de pe care se vedea regiunea transnistreană”, mărturisesc bloggerii.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi interior
„Pivnița istorică a fost foarte interesantă, fiind amplasată în subteran și adăpostită doar un număr select de vinuri, alături de colecții individuale de vinuri private.”

„Moldova este cunoscută în regiune ca fiind una dintre cele mai bune țări producătoare de vinuri din Europa de Est. Am vizitat Asconi Winery. În contrast cu restaurantele și cabanele hotelului în stil tradițional, crama utilizează cele mai recente echipamente și utilaje italiene pentru a produce cel mai bun vin posibil, cât mai natural posibil. Înainte de cină, am fost învățați cum să facem plăcinta, un tip de patiserie crocantă cu brânză de vacă gătită la cuptor tradițional cu lemne”, povestesc bloggerii.

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni, persoane în picioare şi interior

„În a doua zi, ne-am oprit spre Complexul Cultural Orheiul Vechi, din care face parte o mănăstire străveche și multe peșteri sculptate în stâncă de călugări care se ascundeau acolo de persecuție. După vizita la mănăstirea subterană, am mers cu mașina la restaurantul Epoca de piatră pentru vin fiert și plăcinte locale”, au relatat turiștii.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare şi natură

În următoarea zi au decis să meargă singuri în orașul Tiraspol. „Din păcate, intrarea în regiunea transnistreană pentru turiști este interzisă în pandemie, însă ne-a ajutat să trecem hotarul proprietarul unui restaurant popular din Tiraspol. Polițiștii de frontieră ne-au verificat pașapoartele și actele mașinii, au fost foarte prietenoși. Când am ajuns, ne-am dat seama imediat că e ceva diferit la Tiraspol de restul Moldovei. Orașul încă își păstrează mult atmosfera și arhitectura sovietică. La întoarcere, am vizitat orașul Bender pentru a vedea Cetatea Bender care datează cel puțin din anul 1408 și este unul dintre cele mai importante monumente istorice din Moldova”, au povestit bloggerii.

Ar putea fi o imagine cu în aer liber şi monument

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine