Best of: ușor, aerat și elegant ca dansul unei balerine. Gustăm împreună desertul Pavlova în mai multe localuri din Chișinău

FotoJet (89)

Istoric vorbind, celebra balerină Anna Pavlova a fost muza și temelia inspirației patiserilor și cofetarilor la inventarea prăjiturii care s-o caracterizeze în totalitate. Aerat, ușor, moderat de dulce și elegant, așa ar putea fi caracterizat desertul Pavlova atunci când îl guști cu ochii, adevărata magie însă se întâmplă atunci când interacționează cu papilele gustative. De ce? Pentru că exteriorul crocant și miezul moale se transformă într-un spectacol de balet pe cerul gurii. Iar fructele ușor acrii sunt asemenea notelor de mijloc ale unui parfum, pentru că ele oferă acea eleganță gustativă a desertului. În cele ce urmează, o să vă sugerăm mai multe localuri din Chișinău unde vă puteți îndulci la acest sfârșit de săptămână.

Potrivit surselor, Keith Money, unul dintre biografii balerinei, pretinde că șeful bucătăriei Hotelului Wellington din Noua Zeelandă ar fi inventat prăjitura în 1926, însă o primă consemnare a rețetei Pavlova nu avea la bază bezeaua, ci straturi suprapuse de gelatină și fructe de culori diferite.

Australienii spun că, dimpotrivă, data nașterii desertului ar fi 1929, atunci când Pavlova ar fi vizitat pentru a doua oară această țară și ar fi stat la Hotelul Esplanade din Perth. Șeful bucătăriei, Bert Sachse, ar fi creat o prăjitură ușoară și delicată ca Anna Pavlova, prăjitură a cărei rețetă ar fi îmbunătățit-o, astfel încât, din 1935, bezeaua albă crocantă în exterior și pufoasă în interior, acoperită cu frișcă și fructe, ar fi devenit deliciul à la maison al hotelului.

În acest sens, haideți să facem un tur prin localurile din Chișinău unde puteți gusta această prăjitură.

# Crosta Breakfast&Bakery

Preț – 45 MDL

Adresa: str. Miron Costin 13/7 și Teatrul Gastronomic pe adresa bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 103

# Crème de la Crème

Preț – 39 MDL

Adresa: str. Alexandru cel Bun 98A

# Delice d’Ange

Preț – 40 MDL

 Adresa: str. 31 August 1989 117/2

# Dulce Hanna

Preț – 45 MDL

Adresa: str. A. Șciusev 86

# Keks

Prețul depinde de gramajul desertului

Adresa: str. Ismail 84

# Oliva Verde

Preț – 69 MDL

Adresa: str. A. Şciusev 47

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine