Literele nerecunoscute de camerele de supraveghere a traficului rutier

112
Foto:Print Screen Registru

Literele Q şi W de pe plăcuţele de înmatriculare nu sunt recunoscute de softul camerelor de supraveghere a traficului rutier.

Datorită acestui fapt, Ministerul Afacerilor Interne a solicitat de la întreprinderea Registru să nu mai perfecteze numere de înmatriculare cu aceste litere.

Proprietarii care deţin deja un număr de înmatriculare cu litera Q nu pot fi obligaţi să-şi schimbe plăcuţele de înmatriculare. Din 15 ianuarie,sute de radare şi camere de supraveghere monitorizează 25 de intersecţii din Capitală.

Potrivit ministrului adjunct de Interne, Sergiu Diaconu, situaţia va fi remediată.”Suntem in perioada de testare şi au fost câteva cazuri de confundare a literei Q cu O sau D şi a literei W cu VV, dar această marjă de eroare e sub 1% şi lucrul asupra calităţii softului continuă. Între timp MAI a solicitat de la MTIC să examineze posibilitatea sistării eliberării numerelor cu utilizarea literei Q, pentru a nu încărca sistemul actual şi pentru a veni cu o abordare sistemică ulterioară de preschimbare a caracterelor utilizate”, a spus Diaconu, anunță Publika.

Proiectul de instalare a camerelor de supraveghere este susţinut financiar de Republica Populară Chineză. Costul acestuia se ridică până la 4 milioane şi jumătate de dolari. Alte peste şase milioane au fost alocate de Guvern.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *