Studenții Universității Tehnice a Moldovei la expoziția-concurs „Noi: tineretul creator 2021”

7-4

În aceste zile, studenții-arhitecți din anul II își etalează lucrările la Centrul Expozițional „Constantin Brâncuși” din Chișinău, în cadrul vernisajului prilejuit de concursul de artă plastică contemporană „Noi: Tineretul Creator 2021”.

Îndrumați de profesoarele lor – Mariana HADJI-BANDALAC, Svetlana MELNIC și Irina RADEVICI, studenții Ina APETRII, Kamar AL-AMARY, Felicia BOTNARI, Mariana CATANA, Andreia CHILARI, Andrei CIUGUREANU (gr. ARH-191), Valentin BABEICA, Cătălin GABURA, Esmeralda ZAVTUR (gr. ARH-192) au beneficiat de posibilitatea de a se deschide Universului prin propriile lucrări, acestea fiind acceptate printre cele 116 selectate din numărul total de 162 prezentate la concurs.

Mândră de rezultatele discipolilor săi, cărora le predă disciplinele „Desen” și „Pictură”, lect. univ. Mariana HADJI-BANDALAC a menționat că participarea la expoziție a fost o experiență inedită pentru tinerii arhitecți, care au încercat să se afirme prin lucrările lor, să deschidă uși spre noi realizări și oportunități.

Anterior, în deschiderea evenimentului, președinta juriului, Florina BREAZU, a remarcat că expoziția poate concura cu nivelul şi calitatea unor artiști profesioniști”, iar președintele UAP, Dumitru BOLBOCEANU, a subliniat că „Uniunea Artiștilor Plastici face tot efortul pentru a atrage tinerii şi a menține atmosfera creației în mediul acestora”.

Expoziția-concurs de artă plastică contemporană „Noi: tineretul creator”, care din acest an poartă numele regretatului pictor Andrei Sârbu, este organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, și poate fi admirată la Galeria „Constantin Brâncuși” din Chișinău până pe 7 martie.


Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine