Top știri din 17 ianuarie

IMG_2549
Foto:Membrii comunității moldovenilor din Olanda sunt în majoritate tineri. PC: gov.md

Supereroi desemnați, pagini populare, zboruri anulate, câini salvați și anchetă școlară în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 17 ianuarie 2014.

#1. Câștigătorii concursului #diez: ”Știri despre tine. 2013 spre 2014”

Am făcut totalurile, am ascultat muzică bună, am cunoscut supereroii proiectelor din Chișinău, și acum îi cunoaștem și pe cei cinci câștigători.

#2. Cele mai populare pagini de Facebook cu fani din Moldova: Ianuarie 2014

Echipa #diez îți prezintă paginile din Moldova cu cei mai mulți fani locali conform SocialBakers. Actualizările le vom publica la începutul fiecărei luni.

#3. Urzeală aduce folclorul urban în Basarabia

Se simte o necesitate indispensabilă de a readuce folclorul pe străzile urbane. Tendința portului tradițional rămâne infiltrată în muzica, arta și vestimentația contemporană. Un astfel de exemplu este brandul Urzeală care recent s-a lansat și în Basarabia.

#4. CNTM selectează 6 facilitatori pentru Schimbul Intercultural din Elveţia

Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) este în căutarea unui grup de șase facilitatori pentru proiectul „Dialog Intercultural în Moldova”. Proiectul va avea loc în Elveția în perioada 6 – 26 aprilie 2014.

#5. Topul companiilor aeriene după numărul de zboruri anulate

În Europa, în ultima lună, 15 decembrie – 14 ianuarie, au fost anulate în medie 133 de zboruri pe zi, de către cei 40 de operatori aerieni luați în calcul de flightstats.com.

#6. Iurie Leancă s-a întâlnit cu membrii comunității moldovenilor din Olanda

Evenimentul s-a desfășurat ieri, în sediul proaspăt inaugurat al Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos, unde mai bine de 50 de reprezentanți ai comunității moldovenilor au venit să discute cu Premierul Iurie Leancă, aflat într-o vizită în Olanda.

#7. 60 de tineri vor fi instruiți în cadrul unui proiect între R. Moldova și România

60 de tineri orfani sau care au părinţii plecaţi peste hotare, aflați în instituţiile rezidenţiale de pe ambele maluri ale Prutului, vor fi instruiţi în cadrul proiectului transfrontalier „Îmi pasă, mă implic! – Cooperare transfrontalieră pentru incluziunea socială a tinerilor vulnerabili”.

#8. Recenzia cărții ”Să ucizi o pasăre cântătoare” de Harper Lee

„Lumina zilei, în mintea mea, noaptea dispăru” romanul narat de o fată de 6-8 ani, “Scout” Finch, acțiunea căruia are loc la începutul anilor 30′ ai secolului XX.

#9. Orașul românesc care spune “Nu” eutanasierii câinilor

Brașovul a găsit o soluție la problema câinilor maidanezi, alta decât eutanasierea. Cu toate acestea, alte orașe ale României se confruntă în continuare cu agresivitatea câinilor fără casă.

#10. Ministerul Educației a pornit o anchetă privind colectarea taxelor la Liceul „Mircea Eliade”

Ministerul Educației a demarat procesul de investigare a cazului relatat în mass media privind sesizările din partea părinților despre colectările de mijloace financiare în cadrul Liceului ”Mircea Eliade” din Chișinău și a solicitat explicații directorului instituției.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *