(foto) La UTM a fost descoperită o capsulă a timpului. Ce mesaj au lăsat tinerii, în 1983, pentru viitoarele generații

1-5
Foto:utm.md

În timp ce făceau reparații într-o sală de la etajul 3 din blocul de studii nr. 9 arondat Facultății Urbanism și Arhitectură, muncitorii au avut surpriza unei descoperiri neașteptate în podea – o sticlă, în care se afla un mesaj datat din secolul trecut.

Intuind că descoperirea lor e ceva mai mult decât un simplu recipient lăsat la voia întâmplării, muncitorii au invitat administrația facultății să vină la fața locului. „Capsula Timpului” a fost desigilată fără prea mult efort, iar hârtia aproape că nu a fost afectată. Aceasta conținea o scrisoare scrisă de mână, cu litere de tipar, datând din 5 martie 1983, fiind semnată de entuziaștii care au fondat în secolul trecut, din surse proprii, o discotecă în cadrul acestei facultăți, denumită „TOOMM & K” și devenită celebră prin spiritul și cultura muzicală pe care o promova, transmite site-ul universității.

Semnatarii mesajului – directorul „TOOMM & K” S. Rotaraș, vicedirectorul A. Pokatilov, DJ V. Cicikailo și tehnicianul de lumini E. Secrier, le-au transmis urmașilor lor un puternic mesaj motivațional: discoteca „TOOMM & K” a reprezentat pentru generația lor un univers nemărginit al muzicii, creat din entuziasmul, la inițiativa și cu mijloacele proprii ale coechipierilor lor. Autorii au lăsat să se înțeleagă că pe vremea lor banii se cheltuiau chibzuit, cu prudență, iar mijloacele statutului se economiseau cu grijă. Iar prin însuși titlul mesajului –„Послание в XXI век” și adresarea „Благодарные потомки!” aveau să le transmită studenților de azi să fie recunoscători pentru moștenirea ce le-a fost lăsată, să o păstreze și să o valorifice în continuare, pentru următoarele generații.

utm.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine