Despre sănătate, burse sau podcasturi. Cinci evenimente ale săptămânii la care să participi la America House

DSC_0497-1024×681

Vrei să câștigi o bursă Fulbright, să afli mai multe despre podcasturi ori despre reușitele femeilor în știință? Atunci alătură-te virtual centrului cultural America House Chișinău pentru evenimente inedite.

 Workshop: What are podcasts and how do they work?

Conform statisticilor podcast-urilor, 51 % dintre consumatorii americani cu vârsta peste 12 ani ascultă podcasturi – un număr care a crescut constant de la an la an, iar 32 la sută dintre americani ascultă podcasturi lunar.

Podcast-ul vă poate ajuta, de asemenea, să vă construiți o reputație de la zero și să vă poziționați ca o autoritate în nișa dvs. În plus, oferirea de modalități diferite pentru publicul dvs. de a interacționa cu conținutul și marca dvs. nu este niciodată un lucru rău.

America House Chișinău îi invită pe toți să afle mai multe despre noua eră a podcasturilor de la speakerul Artur Gurau.

Artur este un antreprenor social și digital, care a fost implicat în dezvoltarea mai multor organizații, printre care Rockit Academy și Digital Communication Network. Este cunoscut pentru conducerea agenției Granat, una dintre cele mai de succes agenții digitale din Europa de Est. În prezent, se concentrează pe VoteMe.app, o soluție mobilă care poate fi utilizată de grupuri și comunități pentru orice tip de alegeri și luare a deciziilor. Podcast-ul său „Mai Departe” este dedicat misiunii sale, și anume de a expune/prezenta inovatorii digitali. Artur va vorbi despre apariția podcast-urilor, care podcast-uri sunt cele mai populare, despre cum să înregistram un podcast, cum ne definim tema și cum atragem audiența la un podcast. De asemenea, el va vorbi despre podcasturile existente în Moldova și propriul podcast: Mai Departe.

Dacă v-ați întrebat cum să începeți un podcast, cum să înregistrați un podcast sau pur și simplu ați căutat sfaturi și informații despre podcast, acest eveniment vă va fi util.

Luni, 8 februarie începând cu ora 16.30 pe pagina de Facebook a America House Chișinău puteți urmări live-ul.

 How to apply for the Fulbright Teaching Excellence and Achievement Program?

Ambasada SUA în Moldova a anunțat deschiderea înscriirilor pentru programul Fulbright pentru excelență și realizare didactică 2021-2022 (Fulbright TEA)! Programul Fulbright TEA va aduce profesori internaționali de nivel secundar în Statele Unite pentru un program de șase săptămâni pentru a susține seminarii academice de dezvoltare profesională la o universitate gazdă și pentru a observa și a împărtăși expertiza lor cu profesorii și studenții de la universitatea gazdă și la nivel local. Profesorii sunt încurajați să participe la programul Fulbright TEA pe baza experienței lor educaționale și profesionale, dar și a pregătirii academice.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre Programul Fulbright TEA, America House Chișinău vă invită la un seminar web pe 9 februarie începând cu orele 16:00 împreună cu Victoria Ghelbet – Asistent Afaceri Culturale, Ambasada SUA, Moldova, care vă va îndruma cu privire la modul de aplicare la program și vă va răspunde la toate întrebările.

Termenul limită pentru a înscriere la program este 1 martie 2021. AICI poți urmări evenimentul.

Trivia Quiz: The Academy Awards (Oscars) History

Asigurați-vă că sunteți înregistrați la eveniment, deoarece acesta se va desfășura pe platforma ZOOM.

Premiile Oscar, cunoscute sub numele de Oscar, sunt premii pentru meritul artistic și tehnic în industria cinematografică. Acestea sunt considerate cele mai renumite și prestigioase premii din industria divertismentului și sunt acordate anual de Academia de Arte și Științe ale Filmului (AMPAS). Premiile au fost acordate pentru prima dată în 1929, iar câștigătorii primesc o statuetă placată cu aur numită în mod obișnuit Oscar.

America House Chișinău vă invită să vă testați cunoștințele despre premiul popular pe 9 februarie, începând cu ora 17.30 pentru o experiență unică. Ești pregătit pentru o seară interesantă? Crezi că vei putea răspunde la toate întrebările?

Webinar: Cum încurajăm femeile să participe în proiecte știintifice?

Ziua Internațională a Femeilor și Fetelor în Știință, sărbătorită pe 11 februarie, este o oportunitate de a promova accesul deplin și egal la știință pentru femei și fete. Știința și egalitatea de gen sunt ambele vitale pentru realizarea obiectivelor de dezvoltare convenite la nivel internațional, iar sprijinul fetelor tinere, educația lor și capacitatea deplină de a-și face auzite ideile sunt pârghiile pentru o dezvoltare durabilă și pace.

În ultimii 15 ani, comunitatea globală a depus mult efort pentru a inspira și a implica femeile și fetele în știință. Cu toate acestea, femeile și fetele continuă să fie excluse de la participarea deplină la știință.

Cu această ocazie, America House Chișinău invită toți doritorii, atât fetele/doamnele, cât și băieții/bărbații să participe la o discuție virtuală de suflet cu invitata – Luminița Suveică – despre femeia modernă și implicarea ei în proiecte științifice.

Luminița Suveică este absolventa programului Open World , medic endocrinolog-nutriționist, specialist în psihosomatică și psihologie, doctor în medicină, conferențiar Universitar, expert în Sănătatea Publică.

Pentru a afla mai multe detalii despre eveniment accesați acest link.

Crafts Workshop: Create your own Valentine’s Day interior decor

Înscrierea la eveniment se face în prealabil, pentru că acesta se va desfășura pe ZOOM.

Ziua Îndrăgostiților se apropie. În multe țări din întreaga lume, inclusiv în Statele Unite, cu această ocazie se dăruiesc bomboane, flori și cadouri celor dragi, totul în numele Sfântului Valentin și Sfintei Valentina. Mai mult, în ultima vreme, oamenii au început să-și exprime sentimentele față de prieteni și familie făcând meșteșuguri ușoare care sunt alternative accesibile de cadouri și decor pentru casă.

Căutați o idee pentru a vă umple casa cu dragoste anul acesta de Ziua Îndrăgostiților? Alăturați-vă atelierului pe 12 februarie, ora 16.00 și transformați-vă camera și casa într-o mare de iubire!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine