În seara zile de marți, 5 ianuarie, Moș Crăciun a aterizat la propriu la balcoanele pacienților de la Spitalul clinic municipal pentru copii Nr. 1. Astfel, Crăciunul a fost salvat pentru cei 60 de copii internați care au primit cadouri ieșind la fereastră. Vă povestim cine a fost Moș Crăciun și cum a reușit să-și facă o sanie zburătoare.
Inițiativa a aparținut fondatorului EduJoc, Igor Hîncu, iar sania miraculoasă a fost realizată în baza unui proiect realizat de Mihai Stamati, în atelierul EduJoc de la Floreni.
„Am creat o sanie zburătoare. Am aflat că la Spitalul clinic municipal pentru copii Nr. 1 nu a fost Moş Crăciun, iar cei 70 de copii internați au rămas fără cadouri. Astfel, am hotărât să intervenim pentru a salva Crăciunul. Pandemia de COVID-19 nu poate anula Crăciunul şi bucuria copiilor de a primi daruri, aşa că am găsit un mod inedit de a-l duce pe Moş Crăciun la fereastra fiecărui micuț, cu respectarea restricțiilor și a regulilor sanitare. Proiectul saniei a fost elaborat de Mihai Stamati, iar construcția a avut loc în atelierul nostru de la Floreni. Săniuța a trecut cu brio primele teste, urmează să-i mai punem luminițe s-o umplem cu jucării educative de la EduJoc – Jucarii educative şi să o montăm pe nacela unui autoturn ca mâine seara pe la 16.30 să aterizăm la geamurile spitalului”, spunea Igor Hîncu cu o zi înainte de marea aventură.
Conform planului, Igor s-a deghizat în Moș Crăciun și a poposit la ferestrele pacienților în seara de marți, 5 ianuarie cu daruri de la EduJoc. Aventura a arătat cam așa.
„Bucuria de a lumina fețele micuților, de a le arata grijă şi afecțiune, de a le uşura greutatea perioadei de spitalizare a devenit pentru noi magia Crăciunului”, mai spune Igor Hîncu.
Foto: Alexandru Kiriak