(podcast) Cum a ajuns o companie moldovenească să presteze servicii pentru cele mai mari bănci ale lumii: „La început, am muncit enorm ca să găsim clienți”

podcast mai departe

Startup-urile moldovenești tot pot cuceri lumea, chiar dacă autoritățile încă privesc sceptic spre acest sector și nu-l susțin suficient. Exemplul din continuare însă sparge orice stereotip și ne dă de înțeles că pentru a deveni popular la nivel internațional poți să te naști în orice țară, cât de mică ar fi ea.

Lisa Guțu, originară din Republica Moldova, este Head of Business la compania Salt Edge Moldova. Tânăra este stabilită de mai mulți ani în Londra, iar în cea mai nouă ediție a podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău ea povestește cum startup-ul pentru care lucrează de mai mulți ani a ajuns acum unul de top la nivel mondial în domeniul bancar.

„Noi, ca și companie fondată în Moldova, la începuturi am fost la o mulțime de conferințe pentru startuper-i, acolo ai parte de primul contact cu potențiali clienți. La fel, am făcut foarte multe activități de marketing. La început, atragerea clienților era posibilă doar prin conferințe și campanii de marketing foarte creative. La început, trebuie să muncești mult ca să ajungi măcar la o întâlnire cu un potențial client, în vreun birou din sticlă la etajul 39 în Canary Wharf. Însă până prinzi și acel meeting, ai de mâncat mult terci”, declară Lisa în podcast-ul „Mai Departe” cu Artur Gurău.

Compania pentru care muncește Lisa colaborează cu cele mai mari bănci ale lumii, oferind servicii inovative pentru a ușura munca acestora. „Compania pentru care lucrez eu se ocupă cu ceva destul de complicat, noi încercăm să facem posibil ca aproape orice aplicație pe care o ai în telefon să presteze serviciile băncii tale. De exemplu, dacă ai o aplicație despre finanțe pe care îți place să o utilizezi, păi noi facem așa ca tranzacțiile care țin de banca ta să le poți efectua prin această aplicație. Transmiterea de date sigură, inițializarea achitărilor serviciilor și multe altele, pe toate le asigură compania noastră. Noi, în mare parte, lucrăm cu bănci foarte mari, internaționale, cum ar fi Société Générale, ING sau bănci americane de nivelul 1, care efectuează tranzacții în toată lumea”, mai spune Lisa.

Rezumatul ediției cu Lisa Guțu a podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău îl puteți asculta mai jos.

Podcast-ul în întregime poate fi audiat AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine