Pomul de Crăciun din PMAN va fi demontat pe 15 ianuarie

IMG_0369
Foto:Miercuri, 15 ianuarie, bradul va fi strâns

Pomul de Crăciun din Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi scos miercuri, 15 ianuarie.

Tot atunci va fi deconectat şi iluminatul de sărbătoare. Solicitat de IPN, şeful Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi, Eliferii Haruţa, a menţionat că, după ce va fi despodobit, Pomul de Crăciun va fi dus la baza de producere, unde va fi prelucrat şi se va transforma în lemn pentru băncile din parcurile din Chișinău.

 

Bradul și-a aprins luminițele pe 1 decembrie
Bradul și-a aprins luminițele pe 1 decembrie

Reamintim că, bradul a fost instalat în Piaţa Marii Adunări Naţionale la finele lunii noiembrie și a fost adus din satul Coșernița, raionul Criuleni, unde a crescut  timp de 40 ani în curtea unei familii. Costul copacului  a fost de circa 15 mii de lei, iar pentru transportarea şi împodobirea acestuia Primăria a mai cheltuit alte 15 mii de lei.

Globurile de pe brad vor fi păstrate până în decembrie în depozitele asociaţiei, iar luminiţele – la întreprinderea municipală „Lumteh”..

 

Patinoarul va activa în regim non-stop până la sfârșitul lunii martie
Patinoarul va activa în regim non-stop până la sfârșitul lunii martie

Şeful întreprinderii municipale „Lumteh”, Nicolae Verejco, a spus că iluminatul de sărbătoare de lângă Arcul de Triumf deja este demontat. La solicitarea agentului economic care administrează patinoarul din Piaţa Marii Adunări Naţionale, municipalitatea va lăsa aprinse pe timp de noapte, până pe 15 martie, luminile de sărbătoare dinspre strada Bănulescu-Bodoni şi str. Puşkin.

În acest an, pentru iluminatul de sărbători în municipiul Chişinău au fost cheltuiţi circa 400 de mii de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *