(grafic) Pentru alegerile prezidențiale din acest an a fost deschis un număr record de secții de votare peste hotarele țării

inquam-photo-ambasada-republicii-moldova-alegeri-parlamentare-bucuresti-23642-900×506

Pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020 au fost constituite 139 de secții de votare în 36 de state. Acesta este cel mai mare număr de secții de votare deschise peste hotare țării de la proclamarea independenței Republicii Moldova.

În capitala Regatului Danemarcei, Copenhaga, a fost organizată pentru prima dată o secție de votare, iar în Republica Cipru (orașul Limassol), după o întrerupere de 10 ani (secția de votare fiind deschisă în contextul organizării alegerilor parlamentare din 28 noiembrie 2010), Republica Moldova a constituit o secție de votare.

În cadrul alegerilor prezidențiale din acest a fost înregistrat un record de participare la alegeri a cetățenilor moldoveni aflați peste hotare.

Amintim că pe 15 noiembrie, în Republica Moldova s-a desfășurat turul II al alegerilor prezidențiale. Pentru fotoliul de președinte au luptat Maia Sandu (PAS) și Igor Dodon (independent, susținut de PSRM). Conform rezultatelor preliminare, câștigătoare este Maia Sandu. Aceasta urmează să dețină mandatul de președintă a Republicii Moldova pentru o perioadă de patru ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine