(foto) Unde să mergi în afara orașului pentru ca să simți cu adevărat toamna

toscana

Toamna în Moldova ne alintă cu o adevărată paletă de culori aprinse, cerul își schimbă culorile în fiecare minut, iar pădurile își etalează cele mai elegante rochii. Se întâmplă rar ca splendoarea toamnei să depășească frumusețile celorlalte anotimpuri.

Teleportravel îți recomandă să vizitezi cele mai tomnatice locuri de rară priveliște și, nu în ultimul rând, să ai ocazia să asculți cum frunzele multicolore foșnesc sub picioare la infinit.

Legendele Căprianei

Legendele Căprianei” este un traseu destinat celor care iubesc plimbările de lungă durată în aer liber. Distanța acestui traseu este de 14 kilometri în ambele direcții. În schimb, vei descoperi un peisaj inedit al pădurii de toamnă. Poți lua cu tine bețe de drumeții. Nu uita să-ți iei animalul de companie în aventura ta. Mai multe detalii despre traseu vezi AICI.

Autorul traseului: Roman Friptuleac

Locația: raionul Strășeni

Timpul traseului: ± cinci ore

Distanța de la Chișinău: 40 de kilometri

Prețul: 5 euro

Dor de Codru

Dorul de Codru” este un traseu perfect pentru un weekend destinat familiei cu sau fără copii. De asemenea, acest itinerar este recomandat și pentru o gașcă de prieteni care dorește să petreacă cu folos zilele de odihnă. Împreună cu ghidul online veți vizita muzeul Pușkin, atelierul lui Zaharia Triboi, „Casa Moșului”, iar călătoria se va încheia cu o cină la vinăria „Poiana”. Pentru mai multe informații, accesează acest LINK.

Autorul traseului: Traian Chivriga

Locația: raioanele Strășeni, Ialoveni și Nisporeni

Timpul traseului: ± opt ore

Distanța de la Chișinău: 100 de kilometri

Prețul: 5 euro

Stâncile Răutului

Stâncile Răutului” este un traseu care se așterne printre stânci și păduri sălbatice. Acestea deja au reușit să-și schimbe culorile. Puteți parcurge acest traseu pe bicicletă așa cum a făcut Radu Țurcan într-un video pe care l-a publicat pe National Moldographic. Aici de asemenea a fost creat primul eco camp non-stop din Moldova – Art Lab Eco Camp. Mai multe detalii despre traseu află AICI.

Autorul traseului: Du O Van

Locație: raionul Orhei

Timpul traseului: ± șase ore

Distanța de la Chișinău: 50 de kilometri

Prețul: 5 euro

La noi se spune că „natura nu are timp urât”, de aceea sperăm că această informație o să vă ajute să petreceți toamna în așa fel încât amintirile să vă încălzească în serile de iarnă.

***

Întreaga listă cu trasee o puteți găsi pe site-ul Teleportravel.com, dar și pe paginile de Facebook Teleportravel și Instagram Teleportravel.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine