Cum e să fii turist în Chișinău: șapte recomandări creative

turistcollage

În viitorul apropiat, vom fi nevoiți să rămânem acasă. De aceea, probabil, mulți dintre voi vor căuta modalități cum să nu-și lase călătorul din interior fără inspirație.

Există multe avantaje de a călători în orașul în care locuiți. Unul dintre ele se referă la susținerea afacerilor mici în contextul în care turismul mondial este închis. Întreprinderile mici au nevoie de ajutor mai mult decât oricare alt sector din business.

De asemenea, o plimbare prin oraș este o modalitate excelentă de a face exerciții fizice și de a vă îmbunătățiți sistemul imunitar.

Desigur, vi se poate crea impresia că știți orașul natal de la A la Z, dar credeți-ne că veți rămâne uimiți când veți afla despre existența noilor locuri în orașul vostru.

Mai jos vă oferim câteva opțiuni interesante și accesibile despre cum să vă simțiți în calitate de turist în orașul dvs. natal.

Întâmpinați răsăritul soarelui

Descoperiți orașul într-un mod diferit. Treziți-vă dis-de-dimineață, în timp ce orașul încă mai doarme, și întâmpinați răsăritul în așa loc din care veți vedea orașul din altă perspectivă.

Aceasta poate fi o modalitate potrivită de a vă ridica dispoziția într-un moment dificil din viață. Mai multe detalii vezi aici.

Folosiți un ghid de călătorie sau ghidul online

Chiar dacă sunteți un utilizator pasionat de ghiduri de călătorie, cel mai probabil nu ați citit un ghid destinat propriului oraș sau chiar nici nu ați folosit vreun ghid online. Aceasta este o resursă foarte utilă! 

Totul este simplu. Accesați site-ul TELEPORTRAVEL și alegeți un traseu pe care îl puteți parcurge cu cei dragi. Veți fi plăcut surprinși de locurile pitorești despre care nu ați auzit vreodată. De exemplu, una dintre cele mai populare rute este Mica Elveție sau Orașul Vechi din Chișinău. Alegeți unul dintre aceste trasee sau alegeți oricare altul care v-a plăcut cel mai mult.

Alătură-te turului

Poate părea evident și banal, dar cel mai sigur mod de a vă cunoaște orașul din perspectiva turistului este să vă alăturați unui tur realizat de un ghid. De exemplu, Feodor Evstigneev. Cine nu-l cunoaște încă, vă recomandăm să veniți măcar o dată la excursiile organizate de el.

Plimbați-vă pe acolo unde de obicei mergeți cu mașina și cu transportul public

Când mergeți cu mașina sau călătoriți cu transportul public, lumea din jur se transformă în niște imagini fugitive. Când vă uitați pe fereastră, cu siguranță pierdeți multe lucruri de admirat. Probabil sunt trasee pe care le cunoașteți pe de rost când mergeți la lucru sau la studii.

Încercați să mergeți o parte din drum și să vedeți ce este nou pe stradă. Poate fi o experiență interesantă.

Creați-vă propriul traseu prin oraș

Puteți prelua rolul de ghid. La urma urmei, doar locuitorul orașului cunoaște toate secretele orașului în care trăiește.

Ce trebuie neapărat să vizitez? Ce locuri mai bine să evit? Dacă un turist ți-ar cere o recomandare, ce i-ai sugera?

Călătorii privesc de obicei orașul dintr-un unghi complet diferit decât cel al localnicilor. Punându-vă în pielea unui străin, îți vei schimba părerea despre orașul tău.

Creați-vă propriul itinerar și adăugați-l pe platforma de călătorie Teleportravel, unde, apropo, puteți câștiga bani din vânzarea acestor rute. Viitorii turiști vor îndrăgi recomandările dvs., iar voi veți cunoaște multe lucruri interesante.

Luați prânzul sau cina la cel mai turistic restaurant din oraș

Există oare localuri populare pentru turiști, pe care localnicii le evită?

Dacă cunoașteți fluent o limbă străină, atunci puteți să vă prezentați drept turist pe vreo oră.

Rezervați un hotel sau un apartament pe Airbnb

Una dintre cele mai bune modalități de a sprijini dezvoltarea afacerilor locale este de a rezerva o cazare aproape de casă. Poate fi un hotel situat la câțiva kilometri de casa dvs. sau o casă într-un sat vecin.

Înregistrându-vă pe Airbnb folosind acest link, veți primi până la 50 USD reducere la sejur.

Cereți-i gazdei sfaturi sau răsfoiți broșurile și pliantele din holul hotelului. Cu siguranță veți găsi ceva nou acolo.

Luați masa într-un restaurant mic, vizitați un muzeu local și răsfățați-vă cu activități clasice de turism în timp ce sunteți acolo. Veți oferi turismului local sprijinul necesar.

Nu uitați să povestiți impresiile prietenilor!

P.S. Dacă sunteți nevoiți să anulați călătoriile internaționale și, în consecință, să rămâneți acasă fie din cauza pandemii, fie din alt motiv, asta nu înseamnă că nu puteți călători.

Profitați de această ocazie și descoperiți orașul într-un mod nou. Nu puteți să nu vă îndrăgostiți de el din nou, iar când lucrurile vor reveni la normalitate, încercați să priviți turismul local ca pe o modalitate de a ajuta economia noastră.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine