Un umorist extremist francez a fost acuzat de antisemitism

343972_Comedian-Dieudonne (1)
Foto:Dieudonné M'bala M'bala PC: presstv.ir

Controversatul umorist francez Dieudonné M’bala M’bala a fost acuzat de antisemitism. De asemenea, acesta a fost acuzat de rasism, fiind o persoană apropiată cercurilor de extremă-dreapta.

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, a cerut autorităţilor să evalueze riscul la adresa ordinii publice generat de spectacolele umoristului. În acest sens Ministerul de Interne va trimite un ordin prefecturilor, în următoarele zile, pentru supravegherea turneului pe care umoristul Dieudonné M’bala îl are programat astăzi, pe 9 ianuarie.

“Prefecţii trebuie să evalueze fiecare spactacol şi riscurile pe care le generează”, explică Valls, precizând că este în căutarea modalităţilor juridice pentru a putea interzice spectacolele umoristului Dieudonné M’bala, din cauza “afirmaţiilor cu caracter antisemit şi rasist”.

“Dieudonné M’bala nu mai este un comediant, reuniunile lui devenind locuri de propagare a urii”, a spus Manuel Valls.

Dieudonné M’Bala M’Bala a denunţat “acţiuni de cenzură” care l-ar viza, după ce a fost condamnat de mai multe ori la plata unor amenzi pentru afirmaţii cu caracter calomnios, ofensator şi pentru instigare la ură rasială şi antisemitism, anunță The Thelegraph.

De origine cameruneză, umoristul a trecut de la spactacole antirasiste, în anii 1990, la declaraţii antisemite şi rasiste în ultimii ani, el apropiindu-se de formaţiunea xenofobă şi naţionalistă Frontul Naţional.

Sursa: Washington Post

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *