Calculați care vă este speranța de viață trăind pe teritoriul Republicii Moldova

calculator
Foto:Calculator al speranței de viață

În decembrie 2013, site-ul oficial al datelor statistice din Republica Moldova a lansat un calculator prin care poți să-ți calculezi speranța de viață trăind în Moldova.

Speranţa de viaţă la naştere reprezintă numărul de ani pe care-i vor trăi în medie cei născuți în perioada respectivă, dacă în decursul vieții lor nivelul mortalității la fiecare vârstă va rămâne același, cum a fost în anul nașterii.

În Republica Moldova pentru copiii născuți în anul 2012 speranța de viață a fost în medie de 71 ani, pentru fetițe fiind de circa 75 ani, în timp ce pentru băieței – 67 ani.

Pe pagina calculatorului găsim următoarea invitație: ”Vă propunem un instrument interactiv pentru calcularea estimativă a numărului de ani pe care îi va trăi o persoană, în baza informației oferite privind sexul, vârsta (de la 0 la 90 ani) și mediul de reședință. În calcule nu sunt luați așa factori ca: sănătatea, modul de viață, istoria familiei ș.a. care ar putea influența durata vieții.”

Pentru a vă calcula speranța de viață vedeți calculatorul aici: Speranța de viață a cetățenilor RM

De asemenea pe internet sunt mai multe calculatoare care îți pot calcula cât vei trăi, incluzând mai mulți factori ca: dacă ești fumător, înălțimea, starea de spirit, sau dacă ai anumite boli.

Unul din aceste calculatoare este deathclock.com.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *