Vrei să înveți peste hotare? Lista programelor de schimb în străinătate la care pot participa elevii din Moldova

flex
Foto:program.md

Ești elev(ă) într-o școală obișnuită din Moldova, dar ai visat mereu să studiezi într-o școală americană sau poate britanică? Dacă răspunsul este da, atunci acest material este tocmai potrivit pentru tine. Așadar, începem cu o noutate foarte bună: tinerii din Republica Moldova au posibilitatea de a depune dosarul la studii sau la programe de schimb deja de pe băncile școlii.

O altă noutate bună este faptul că există o varietate de astfel de programe care oferă posibilitatea tinerilor elevi, care abia au absolvit sau încă sunt la etapa gimnazială, să se dezvolte pe plan personal.

Mai jos îți prezentăm o listă utilă de programe internaționale din care ai putea face parte chiar tu.

# FLEX (Future Leaders Exchange)

Cu siguranță ai auzit despre acest proiect, întrucât este unul dintre cele mai populare în Moldova, iar dacă nu, în afară de descrierea programului îți lăsăm aici și un articol cu impresiile elevilor din Moldova care deja au participat la acest program de schimb.

FLEX este un program de schimb sponsorizat de Guvernul Statelor Unite, care permite elevilor din Republica Moldova să petreacă un an academic în Statele Unite. Aceştia urmează să trăiască cu o familie gazdă şi să studieze într-un liceu american. Pentru a ajunge într-un an de schimb, este nevoie să scrie câteva teste și să participe la un interviu pentru aprobare.

Mai multe informații despre FLEX vedeți aici: Burse FLEX.

Ah da, și noutatea cea mare – acum este exact perioada înscrierilor, poate îți reușește până pe 15 octombrie. Vezi AICI detalii.

# Assist

Assist oferă elevilor din Republica Moldova posibilitatea de a face studii în școli private din SUA pe parcursul unui an. Bursa include plata pentru studii, cazare și alimentare, bilet avion tur-retur. În cadrul acestui program sunt găsiți sponsori care ajută elevii și familiile lor să achite costul de a participa la program.

Mai multe despre ASSIST vedeți aici: Program ASSIST Moldova.

# Benjamin Franklin Summer Institutes

Programul Benjamin Franklin Summer Institutes prezintă niște cursuri intensive de natură academică, care au loc într-un colegiu sau într-o universitate din SUA. Aceste programe se focusează asupra problemelor globale, leadership și lucrul în comunitate. În timpul schimbului, elevii și profesorii participă la workshopuri, activități din comunitate, exerciții de team building, întâlniri cu leaderii din comunitate și aprofundează un domeniu pe care îl aleg.

Mai multe informații despre program aflați aici: Bursa Benjamin Franklin Summer Institutes.

# HMC

HMC este un alt program care oferă posibilitatea unui schimb de experiență în Regatul Unit al Marii Britanii. Elevii aleși în urma acestui concurs au șansa de a studia la unele dintre cele mai prestigioase colegii private din Anglia și Scoția. Bursa nu acoperă cheltuielile de drum, însă aceasta acoperă în totalitate necesitățile academice. Proiectul poate oferi burse doar pentru elevi ai căror părinți au mai puțin de 30 000 de lire sterline salariu anual.

Mai multe despre HMC vedeți aici: HMC Program în UK.

# UWC

Acum UWC are 18 școli și colegii pe patru continente, care se focusează pe tinerii de vârste cuprinse între 16 și 19 ani. Aceste colegii oferă posibilitatea tinerilor de a absolvi școala cu diploma IB (International Baccalaureat). Acest program are drept scop educarea unei noi generații într-o cumunitate internațională.

Mai multe detalii despre UWC vedeți aici: Burse UWC.

# Davis

Davis oferă posibilitatea de a face studii în decursul a doi sau trei ani în una din cele cinci școli pilot cu obținerea diplomei și care ulterior permite continuarea studiilor universitare cu o bursă parțială în una din cele 86 de universități participante la program. Pentru acest program sunt selectați de la cinci la 10 elevi din întreaga Europă.

Mai multe detalii despre DAVIS vedeți aici: Burse DAVIS.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine