În Germania au descoperit 140 kg de cocaină în lăzi cu banane

_h2333_w3500_m2_bwhite
Foto:PC: news.msn.com

„O eroare logistică a traficanților de droguri”, așa a numit poliția germană descoperirea făcută acum două zile la cinci supermarketuri ale rețelei Aldi din Berlin, care au găsit pungi cu cocaină în cutiile în care ar fi trebuit să fie banane.

Cutiile conțineau și banane, dar numai pe deasupra, captura cu cocaină s-a ridicat la 140 de kilograme, în total, iar „încurcătura” a fost descoperită de angajații magazinelor, odată ce au desfăcut cutiile pentru a scoate bananele la vânzare, relevă TOTB.ro.

Este cea mai mare captură de cocaină din Berlin din ultimii 15 ani, spun autoritățile; dacă drogul ar fi ajuns pe piață, valoarea tranzacționării sale ar fi fost de șase milioane de euro. „Evident că am fost surprinşi. Nu ne putem da seama unde anume a fost greșeala în lanțul de distribuție al traficanților”, a declarat Olaf Schremm, ofițerul care coordonează activitatea anti-drog a poliției din Berlin. Cutiile cu banane au venit pe vapor din Columbia direct la Hamburg şi au fost livrate unui depozit en-gros din Berlin, care le-a direcționat către supermarketuri din zonă.

 

PC: metro.us
PC: metro.us

Lotul total era de 1.134 de cutii, dar numai în șapte dintre ele a fost descoperită cocaină. Deocamdată, investigatorii nu ştiu care era destinația pungilor pline cu cocaină, dar un lucru este sigur: toată marfa a fost confiscată şi va fi distrusă, după finalizarea investigațiilor. Introducerea frauduloasă a drogurilor în Europa pe vapoare care vin din America de Sud este o practică des întâlnită, recunoaște poliția, care admite că este foarte dificil să supravegheze miile de containere care ajung în portul Hamburg şi stau acolo foarte puţin timp. Traficanții mai folosesc şi poșta par avion sau cutrieratul pentru a aduce cocaina în Germania, mai spune poliția. În anul 2012, în Germania au fost confiscate 1,26 tone metrice de cocaină.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *