Top știri din 6 ianuarie

ffa03c0c-fc8b-4206-8d8d-19bd2f4da8eb_ornamente_craciun_11

Vedetele Hollywood-ului în Chișinău, castel de milioane, pisici în cafenea, călătorii fără avion și un somn sănătos în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 6 ianuarie 2014.

#1. Vedete de la Hollywood fac publicitate pe străzile din Chișinău

Pe lângă profesiile lor de bază, vedetele din întreaga lume mai au și alte îndeletniciri sau mici business-uri, inclusiv la Chișinău.

#2. O nouă specialitate ar putea apărea în acest an la universitate

Ministerul Educaţiei a înaintat un proiect de lege privind introducerea unei noi specialităţi în instituţiile de învăţământ superior, ciclul I. Este vorba de specialitatea „Chimie biofarmaceutică”.

#3. Cum arată castelul familiei Stati?

Pentru familia milionarului Anatol Stati Revelionul a însemnat şi trecerea în casă nouă. De fapt e vorba de un veritabil palat amplasat în apropiere orășelului Dumbrava, o suburbie a Chişinăului, construcţia căruia a durat aproape un deceniu.

#4. O fotografie din revistă a ajutat la reunirea unei familii în New York

Pentru o familie din New York, o poză le-a fost răspunsul la miile de rugăciuni spuse. Nicholas A. Simmons, în vârstă de 20 de ani, a dispărut joia precedentă, 1 ianuarie 2014. El a fost văzut părăsind casa sa din Greece, o suburbie din Rochester, New York.

#5. Le Café des Chats, cafeneaua unde pisicile se simt ca acasă

Prima cafenea cu pisici din Franța s-a deschis urmând conceptul japonez în care mâncarea și felinele se află într-o combinație perfectă. Atracția turistică și-a desfăcut larg ușile în cartierul Marais din Paris.

#6. Cum ne controlăm visele?

Visul lucid este o stare de vis în care poți să manipulezi terenul și experiențele tale. Dar cum, exact, acest lucru funcționează și poți oare să te antrezi singur să o faci? Răspunsurile vin de la AsapSCIENCE.

#7. Graham Hughes – primul om care a călătorit în 201 țări fără avion

De-a lungul călătoriilor sale Graham Hughes a ținut mereu picioarele ferm pe pământ. În vârstă de 33 de ani, aventurierul, din Liverpool, a devenit prima persoană care a călătorit în 201 de țări din lume – fără a utiliza avionul. Printre aceste țări se află și Moldova.

#8. Vameșii au reținut un jeep, încărcat plin cu 60 mii țigarete

În seara zilei de sâmbătă, 4 ianuarie, la pista de ieșire din țară a postului vamal “Cahul-Oancea” a fost prevenită introducerea frauduloasă a unui lot de țigări.

#9. Ce efecte au nopțile nedormite asupra creierului?

Un studiu prezentat marți de cercetători suedezi arată efectele nocive pe care le are o noapte albă – adică nedormită – asupra creierului. Acest fapt ar trebui să convingă petrecăreții să meargă mai devreme la culcare.

#10. Băsescu: România trebuie să înceapă o dezbatere internă privind cu unirea cu Moldova

Președintele român, Traian Băsescu, a declarat astăzi, 6 ianuarie, că în România trebuie să înceapă o dezbatere internă privind unirea cu Republica Moldova pentru a ajuta Chișinăul în cazul în care parcursul european al acestei țări ar fi pus în pericol.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *