(foto) Vameșii au reținut un jeep, încărcat full cu 60 mii țigarete

420
Foto:PC: Serviciul Vamal

În seara zilei de sâmbătă, 4 ianuarie, la pista de ieșire din țară a postului vamal “Cahul-Oancea” a fost prevenită introducerea frauduloasă a unui lot de țigări.

Astfel, în zona de control vamal, pentru efectuarea procedurii de rigoare s-a prezentat un mijloc de transport de model „HYUNDAI Tucson”, cu numere de înmatriculare străine, la volanul căreia se afla un cetățean moldovean. Profitând de un control simplificat, oferit de Serviciul Vamal în perioada sărbătorilor de iarnă cetățenilor de bună credință, șoferul le-a comunicat colaboratorilor vamali că își ține calea la munte. Concomitent, în discuția cu colaboratorul vamal, conducătorul auto a prezentat un comportament suspicios, fapt ce a servit drept temei de a efectua în baza indicatorilor de risc semnalați, un control amănunțit asupra mijlocului de transport.

În rezultatul controlului fizic al unității de transport, colaboratorii vamali au depistat 60.000 bucăți țigarete de marca comercială „ASHIMA”, care erau tăinuite de controlul vamal în locuri special adaptate, în vederea transportării ilicite peste frontiera vamală a Republicii Moldova.

Pentru a trece cu brio de controlul vamal, șoferul și-a burdușit jeepul cu țigări, camuflându-le în bara de protecție din față și din spate, în cutia de viteză, în torpedou, în scaune și în ușile autoturismului.

În cazul în care reușea să scoată fraudulos din țară lotul de țigarete, bărbatul urma să obțină un profit financiar de circa 12 mii euro, după comercializarea acestora pe piețele de desfacere din UE.

PC: Serviciul Vamal
PC: Serviciul Vamal
PC: Serviciul Vamal
PC: Serviciul Vamal
PC: Serviciul Vamal
PC: Serviciul Vamal
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *