Măsuri anti-COVID-19 la ASEM. Cum se vor desfășura cursurile în anul universitar 2020/2021

ASEM1

Zilnic, noi cazuri de infectare cu coronavirus de tip nou sunt confirmate, iar pandemia pare să nu mai aibă un sfârșit clar. Au fost stabilite niște norme și reguli pentru grădinițe și școli, iar pentru universități încă nu este clar care va fi modul de funcționare și lucru. Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) ține mult la studenții săi și mai ales la profesorii, care își dedică tot efortul și munca pentru a oferi studii de cea mai înaltă calitate studenților săi.

În contextul unei posibile prelungiri a situației epidemiologice după 1 septembrie 2020, ASEM va continua să întreprindă măsuri necesare în vederea unei eventuale prelungiri a procesului de studii, începând cu 1 septembrie 2020, în regim online (la distanță) sau într-o formă combinată (față în față parțial, dar și online). În acest scop, ne orientăm preponderent spre folosirea platformei educaționale, dezvoltate pe parcursul a mai mulți ani și perfecționată pentru regimul de învățământ la distanță – MOODLE ASEM.

Decizia finală urmează să fie luată de Senatul ASEM, în cadrul ședinței de la sfârșitul lunii august și aceasta ar putea presupune:
# organizarea studiilor începând cu 1 septembrie în două schimburi (sau la ore diferite în intervalul de orar 8.0-17.30);
# organizarea tuturor orelor de curs la distanță (online);
# organizarea lucrărilor practice, seminarelor și lucrărilor de laborator cu prezența fizică a studenților, oferind în acest scop sălile mai mari de studii, evident, cu respectarea normelor sanitare de protecție personală.

Pentru a putea implementa acest nou mod de organizare a învățământului, rectorul ASEM, dr. hab., prof. univ., academician, Grigore Belostecinic, ne asigură că vor fi întreprinse următoarele:
# se va folosi experiența acumulată în organizarea învățământului la distanță pe parcursul semestrului II al anului universitar 2019/2020;
# pentru a folosi mai eficient platforma MOODLE, s-au efectuat și continuă să se facă dotări tehnice suplimentare;
# studioul TV al ASEM (dar și alte săli) este pus la dispoziția tuturor solicitanților pentru a elabora conținuturi de cursuri în format electronic;
# studenților care nu au calculator sau nu dispun de acces la Internet (spre regret, mai avem multe asemenea situații) li se va oferi posibilitatea să folosească în scopuri de instruire (inclusiv orele de curs) Centrul Multimedia, Sălile cu Calculatoare ale ASEM sau alte săli (eventual, ale bibliotecii), amenajate și dotate corespunzător. 

„În tot ceea ce facem, sănătatea noastră, a tuturor, rămâne a fi prioritatea numărul unu!”, mai menționează rectorul universității, domnul Grigore Belostecinic.


Acest material a fost scris și redactat de echipa ASEM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #promoASEM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine