Graham Hughes – primul om care a călătorit în 201 țări fără avion

Graham Hughes from Liverpool in the Unit
Foto:Linia de sosire: Graham Hughes a ajuns în Juba, capitala Sudanului de Sud, pentru a pune capăt călătoriilor sale de patru ani. Acestea au început în orașul său natal din Liverpool de Anul Nou, în 2009.

De-a lungul călătoriilor sale Graham Hughes a ținut mereu picioarele ferm pe pământ. În vârstă de 33 de ani, aventurierul, din Liverpool, a devenit prima persoană care a călătorit în 201 de țări din lume – fără a utiliza avionul. Printre aceste țări se află și Moldova.

În călătoriile sale Hughes a folosit autobuze, taxiuri, trenuri și propriile picioare pentru a străbate 257.495 de kilometri, în exact 14.26 zile – toate cu un buget limitat de 100 de dolari pe săptămână.

El a trecut oceanul în patru zile, într-o barcă permeabilă, pentru a ajunge într-un final la Capul Verde, a fost închis pentru o săptămână în Congo, pentru că era suspectat de ”spionaj”, a fost arestat încercând să se ”strecoare” în Rusia și a trebuit să fie salvat de la musulmanii fundamentaliștii de un travestit filipinez. Linia lui de sosire a fost Juba, capitala Sudanului de Sud. Aici Graham a pus capăt călătoriilor sale de patru ani. Acestea au început în orașul său natal din Liverpool de Anul Nou, în 2009.

”Îmi place să călătoresc și cred că acesta este motivul pentru am vrut să văd dacă acest lucru ar putea fi realizat, de către o persoană care călătorește cu un buget limitat”, a declarat Graham pentru Christian Science Monitor. ”Cred că am vrut, de asemenea, să arăt că lumea nu este un loc mare și înfricoșător, dar, de fapt, este plin de oameni care vor să te ajute, chiar dacă ești un străin.”

Traseul lui: Începând din Uruguay și se termină în Sudanul de Sud, Graham Hughes traversat granițele toți cei 193 de membri ai Organizației Națiunilor Unite, plus Taiwan, Vatican, Palestina, Kosovo, Sahara de Vest și cele patru națiuni de origine din Regatul Unit - toate fără zbor
Traseul lui Graham: Începând cu Uruguay și se terminâmd ci Sudanul de Sud, Graham Hughes El a traversat granițele la toate cele 193 de țări, membre a Organizației Națiunilor Unite, plus Taiwan, Vatican, Palestina, Kosovo, Sahara de Vest și cele patru națiuni de origine din Regatul Unit – toate fără nici un zbor.

El a traversat granițele la toate cele 193 de țări, membre a Organizației Națiunilor Unite, plus Taiwan, Vatican, Palestina, Kosovo, Sahara de Vest și cele patru națiuni de origine din Regatul Unit – toate fără nici un zbor. Cei de la Guinness au confirmat acum că Hughes, care a filmat expediția pentru un documentar și a adunat bani pentru a ajuta organizația WaterAid, a atins recordul mondial pentru ”Cele mai multe țări vizitate într-un an cu ajutorul transportului terestru.”

”Principalul sentiment pe care îl am astăzi este cel de recunoștință pentru fiecare persoană din întreaga lum , care ma ajutat să ajung aici, lăsându-mă să stau pe canapeaua lor sau ma îndreptându-mă în direcția cea bună” a adăugat Hughes.

După ce a vizitat Slovacia, Ungaria, România, călătorul britanic a vizitat și Moldova, fiind cea de-a 61-a țară de pe mapamondul călătoriilor sale. Mai jos vezi un video alcătuit din momente de o secundă din toate cele 201 țări vizitate de Graham Hughes.

Sursa: DailyMail

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *