Predicții făcute cu 50 de ani în urmă, adevărate în 2014

Isaac Asimov – 4
Foto:Isaac Asimov PC: byricardomarcenaro.blogspot.com

Acum 50 de ani, omul de ştiinţă şi celebrul autor de science-fiction, Isaac Asimov, publica un articol în ziarul „The New York Time” despre cum va arăta lumea în anul 2014.

O parte din previziunile imaginate de autorul „Fundaţiei” în articolul „Visit to the World’s Fair of 2014” s-au adeverit într-un mod aproape surprinzător, însă există şi cateva predicţii care, probabil, mai necesită puţin timp.

Potrivit lui, anul 2014, ar trebui să arate în modul următor:

#1. “Panourile electroluminiscente vor fi utilizate pe scară largă”. Deşi poate nu vă daţi seama din prima ce ar putea fi aceste panouri, ele au o legătură foarte mare cu ecranele luminoase, subţiri, pe care le avem astăzi la televizoare sau la monitoarele de calculator.

#2. “Comunicaţiile dintre oameni vor avea şi o componentă video, nu doar audio”, este o altă previziune îndeplinită. Skype sau Google Hangout sunt doar câteva dintre serviciile care permit astăzi o asemenea comunicare.

#3. “Ecranele nu vor fi folosite doar pentru a vedea persoanele care te sună, ci şi pentru a studia documente sau pentru a citi cărţi”, spunea Asimov acum 50 de ani.

#4. O altă previziune a omului de ştiinţă a fost că roboţii nu vor fi nici comuni şi nici foarte buni în 2014, însă ei vor face parte din existenţa noastră.

Câteva predicţii ale scriitorului Isaac Asimov care nu s-au adeverit, scrie Adevărul:

#1. „Bucătăriile vor fi construite în aşa manieră încât să poată pregăti automat masa.”

#2. „Tavanele şi pereţii unei încăperi se vor lumina încet, într-o varietate de culori, prin simpla apăsare a unui buton.”

#3. „Populaţia lumii va fi de 6,5 miliarde.” (În realitate este de peste 7 miliarde.)

#4. „În 2014, aparatele nu vor mai avea cabluri, ci vor fi alimentate doar pe baza bateriilor”.

Născut în Rusia, Isaac Asimov a scris mai mult de 500 de cărţi în timpul vieţii sale, atât romane science-fiction, cât şi non-ficţiune. În onoarea întregii sale activităţi asteroidul 5020 Asimov îi poartă numele.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *