Două vieți au fost răpite pe drumurile din țară în prima zi din 2014

206791-accident-dn1
Foto:Viteza excesivă a făcut victime în prima zi a noului an PC: romanialibera.ro

În ultimele 24 de ore, pe teritoriul țării s-au produs 16 accidente rutiere, soldate cu 2 persoane decedate și 27 traumatizate. Acestea s-au produs în municipiul Chișinău și raioanele: Sângerei, Dondușeni, Soroca, Comrat, Ștefan- Vodă, Anenii Noi, Ceadâr- Lunga, Criuleni, Ungheni și Drochia.

Pe 1 ianuarie, aproximativ la ora 10:10, în satul Cioburciu, raionul Ștefan- Vodă, un tânăr de 27 de ani, conducând automobilul de model „Chevrolet Tacuma” și având exces de viteză, nu s-a isprăvit cu ghidajul și s-a tamponat frontal într-un gard confecționat din beton armat. În urma accidentului rutier, șoferul a decedat în drum spre spital, iar pasagerul acestuia, un tânăr de 24 ani, cu multiple leziuni corporale a fost transportat la Spitalul raional Ștefan- Vodă.

Alt accident tragic cu sfârșit letal s-a produs la fel ieri, aproximativ la ora 21:45 în municipiul Chișinău pe strada Ion Creangă, în regiunea stației de troleibuz “Flacăra”. Conducătorul auto din 1954, domiciliat în orașul Durleşti, municipiul Chişinău, conducând automobilul de model „Dacia Logan” a tamponat o femeie din 1946, originară din Chișinău, care traversa strada neregulamentar. În rezultatul vătămărilor corporale primite, femeia a decedat în automobilul de urgență pe drum spre spital.

Pe 1 ianuarie, pe traseul Ceadâr-Lunga, în apropierea satului Joltai, conducătorul auto un tânăr de 18 ani, conducând automobilul de model “Volkswagen Golf”, a adormit la volan și s-a tamponat într-un copac. În rezultatul accidentului, șoferul și cei 3 pasageri printre care un minor au fost transportați cu multiple leziuni corporale la Spitalul raional Ceadâr- Lunga.

Tot în prima zi a noului an, cinci persoane, printre care un minor au fost internate cu diverse leziuni corporale la Spitalul raional Criuleni. Șoferul nu s-a descurcat cu ghidajul, mașina s-a inversat, tamponându-se într-un pilon de electricitate.

Pe parcursul a 24 de ore, inspectorii de patrulare au documentat 26 șoferi suspectați că ar fi consumat alcool la volan; 44 – au încălcat limita de viteză stabilită pentru circulația transportului pe drumurile și traseele naționale; 11 șoferi care conduceau unitățile de transport fără permis; 13 care nu și-au cuplat centura de siguranță.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *