(foto) Alegem ținuta de revelion în funcție de culori

wwwwwww
Foto:Alege ținuta de sărbători în dependență de starea de spirit dar și de calitățile interioare PC: dillydallas.blogspot.com

Culoarea este un element important al vieţii noastre. S-a constatat că, modul în care ne îmbrăcăm şi felul în care combinăm culorile, demonstrează starea noastră de spirit şi oferă în acelaşi timp indicii asupra personalităţii noastre. Fiecare dintre noi avem câteva anumite culori preferate, dar fiecare culoare în parte potenţează un anume tip de personalitate.

Îţi prezentăm în continuare semnificaţiile psihologice ale culorilor, pentru că în funcţie de acestea să vă puteţi ghida în alegerea ţinutelor de sărbători.

Culorile închise induc stări depresive, descurajante, cele prea vii sunt obositoare, iar culorile deschise înveselesc. Tot culoarea este cea care ne face bucuroşi, deschişi, comunicativi, sociabili sau, dimpotrivă: tăcuţi, interiorizaţi, meditativi.

#1 Alb
Non-culoarea alb semnifică linişte, inocență, virtute, castitate, împăcare, răceală. Este o culoare obositoare prin strălucirea ce prezintă, datorită capacităţii de reflexie totală a luminii. Cei care poartă acesta culoare sunt de obicei persoane expansive, suave, puritane.

Miranda Kerr iți prezintă o rochie perfectă pentru revelion PC: fashionologie.com
Miranda Kerr iți prezintă o rochie perfectă pentru revelion PC: fashionologie.com

#2 Negru
Non-culoarea negru semnifică reţinere, nelinişte, depresie, introversiune, înduioşare, impresie de adâncime, plinătate şi greutate. Negru semnifică misterul, iar dacă nu faci parte din categoria persoanelor superstiţioase poţi opta pentru o ţinută neagră în seara de Revelion.

Rochia neagră PC: colaj#diez
Rochia neagră PC: colaj#diez

#3Albastru

Culoarea albastru este o culoare rece odihnitoare şi liniştitoare, îndeamnă la calm şi reverie, predispoziţie la concentrare şi linişte interioară. În exces conduce la depresie; seriozitate, tendinţă de evocare, spaţialitate, îngăduinţă, pace, dor, nostalgie. Favorizează dezvoltarea proceselor de inhibiţie şi de încetinire a ritmului activităţii; senzaţie de depărtare în spaţiu, distanţă, infinit şi meditaţie. Persoanele care preferă acesta culoare sunt persoane concentrice, pasive, senzitive, perceptive, unificative, dar în acelaşi timp sunt liniştite şi afectuoase.

Alege nuanțele de albastru potrivit tenului. PC: colaj#diez
Alege nuanțele de albastru potrivit tenului. PC: colaj#diez

#4 Galben
Galben este o culoare caldă şi dinamică. Efectele pe care le poate avea asupra persoanelor care prefera această culoare sunt căldură, intimitate, satisfacţie, admiraţie, înviorare. Galbenul stimulează şi întreţine starea de vigilenţă, sporeşte capacitatea de mobilizare şi concentrare a atenţiei, predispune la comunicativitate.

Privită mult timp, culoarea galbenă da senzaţia de oboseală, dar în tonuri palide este suportabilă. Este o culoare care exprimă spontaneitate, aspiraţie, originalitate, veselie. Este specifică persoanelor active, proiective, expansive, investigative şi cu un nivel ridicat de aspiraţie. Pentru revelion poți opta pentru o nuanță aurie a galbenului, astfel vei fi în tematica sărbătorilor.

Galbenul-auriu va fi cea mai bună alegere pentru sărbători PC: colaj#diez
Galbenul-auriu va fi cea mai bună alegere pentru sărbători PC: colaj#diez

#5 Verde

Culoare rece, plăcută, odihnitoare, liniştitoare şi calmantă; lăsa impresia de prospeţime; facilitează deconectarea nervoasă şi creează o senzaţie de depărtare în spaţiu. Semnifica concentrare, renaştere, siguranţă, îndrăzneală, abstinenţă, autoevaluare, persistență.
Persoanele care poarta acesta culoare sunt caracterizate a fi pasive, defensive, autonome, reţinute, posesive, imuabile.
Însă verdele ca și roșu este culoarea care atrage atenție.

Cu ajutorul culorii verde vei fi, inevitabil, în centrul atenției PC: colaj#diez
Cu ajutorul culorii verde vei fi, inevitabil, în centrul atenției PC: colaj#diez

#6 Roşu

Roşu este o culoare foarte caldă, stimulator general, excită, irită, provoacă, incita la acţiune, îndeosebi în plan psihomotor, stimulator intelectual, neliniştitor, senzaţie de apropiere în spaţiu, excitare, aprindere, însufleţire, activare, mobilizare, facilitează asociaţiile mintale de idei.

Specifică persoanelor active, excentrice, active, autonome, dominatoare, erotice, competitive. Adjudecată culoarea sărbătorilor de iarnă, roşu este culoarea cea mai aducătoare de noroc. Este bine să porţi roşu în seara de Anul Nou, dacă vrei să ai noroc tot anul.

Alege nuanțe mai stinse de roșu pentru a nu crea disconfort și pantru ca ținuta să nu fie vulgară PC: colaj#diez
Alege nuanțe mai stinse de roșu pentru a nu crea disconfort și pentru ca ținuta să nu fie vulgară PC: colaj#diez

Pentru alte variante la capitolul ce purtăm de sărbători aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *