(foto) „Stația trecutului” din cadrul proiectului „36”. Fotograful Sergiu Cotruță a „cules” opririle cu mozaic din Moldova

12

Fotograful Sergiu Cotruță a publicat cel de-al șaselea album din cadrul proiectului fotografic „36”. De data aceasta, tânărul a surprins prin obiectivul său stațiile cu mozaic din Moldova.

Noul album se numește „Stația trecutului”. „Vreau să vă dezvălui un secret. Deși e al șaselea album, anume de la aceste opriri cu mozaic mi-a apărut ideea de a fotografia, în număr de 36 de cadre, tot ce mă inspiră și-mi atrage obiectivul aparatului. Da, stațiile au fost prima mea inspirație. Prea frumoase și interesante mi-au părut pentru a fi lăsate în umbră. Explozia de culori, elementele de mozaic unice, misterul ascuns în fiecare mi-au atins coardele ochiului de fotograf. Recunosc, tare greu mi-a fost să «culeg» imagini cu aceste stații, fiindcă sunt împrăștiate pe tot teritoriul Moldovei, dar a meritat. Prima stație am fotografiat-o pe 16.5.2017, de atunci și până în prezent eu le-am căutat… a durat ceva timp. Unele, din păcate, sunt lăsate de izbeliște, altele sunt chiar jalnice, ajunse într-o stare regretabilă. Doresc ca prin acest album să păstrez imaginea lor vie și peste ani. Sper să le admirați cu plăcere”, scrie fotograful.

Găsiți aici și pagina de Facebook a fotografului.

Puteți vedea mai jos fotografiile stațiilor cu mozaic.

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine