(podcast) #sexplicații. Experiența unui tătic din Moldova de a vorbi despre menstruație cu fiicele lui: „Eu sunt cel care cumpără absorbante”

sexplicații

Menstruația e un subiect care generează o serie de discuții din seria „vorbe de sub ogheal” din societate. Noi am decis să dăm pătura la o parte și să vorbim deschis despre acest proces natural nu doar cu partea feminină, dar și cu cea masculină. Dacă în ediția precedentă am discutat despre lucrurile biologice care se întâmplă în organismul unei femei în timpul menstruației, care sunt cele mai frecvente mituri, care e diferența dintre ciclul menstrual și menstruație, în această ediție vorbim despre importanța comunicării dintre părinți și copii, dar și care e rolul tăticilor în ecuația de educare și informare a tinerilor, în raport cu menstruația și ciclul menstrual.

În cea de-a patra ediție a podcast-ului, vorbim cu un tătic din Moldova despre experiența lui de a discuta cu fiicele sale despre menstruație.

Atunci când ești înconjurat de patru femei, vrei nu vrei, știi toate „secretele fetelor”. Dar oare e necesară existența acestor secrete? Și cât de secrete sunt secretele? Dumitru e tată a trei fete minunate și pentru că discuțiile despre menstruație trebuiau să apară la un moment dat, acesta a hotărât să se implice cât mai mult în educarea fiicelor. Prin urmare, cot la cot cu soția sa, a făcut mai multe strategii de discuție cu fetele într-un mod în care să nu le streseze și nici să nu se jeneze să adreseze întrebări. Datorită discuțiilor deschise pe toate temele, inclusiv cele tabu din societate, relațiile dintre Dumitru și femeile din casa lui sunt mult mai calde și de încredere.

Al patrulea episod (și a doua parte a subiectului „menstruație”) îl puteți asculta mai jos (dați clic pe butonul play).

În ediția următoare vei afla totul despre pastilele contraceptive: vorbim despre miturile care oscilează în jurul acestora, modul de administrare și care sunt riscurile utilizării pastilelor de a doua zi.

Tinerii de la The Wax Road ne sunt alături în această aventură, iar pe parcursul edițiilor vei putea asculta muzica lor pe fundalul podcast-ului. În ediția de mai sus auzi piesa „Things may change”Îți sugerăm să îi urmărești și pe Facebook.

# Cum ne poți asculta?

Deocamdată ne poți asculta prin intermediul linkului de mai sus și al Spotify (pentru cei care au reușit să-și facă un cont aici, în ciuda faptului că aplicația nu este disponibilă în Moldova). În curând, vom fi disponibili și pe:

# Apple Podcasts;
Breaker;
# Castbox;
# Google Podcasts;
# Overcast;
Pocket Casts;
RadioPublic;
# Stitcher.

De asemenea, pentru mai multe subiecte interesante, poți să urmărești și pagina noastră de Instagram.

Primul episod îl găsești AICI.

Al doilea episod îl găsești AICI.

Al treilea episod îl găsești AICI. 

Taguri: ##sexplicații
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine