În țara unde canabisul e legal, 2/3 de cetățeni nu sunt foarte fericiți de acest lucru

Uruguay_2632936b
Foto:În aprilie, în timp ce proiectul de lege era în discuție în Parlament, 70% dintre persoanele intervievate s-au declarat împotriva lui. Respingerea lui a scăzut la 59 % în octombrie, cu puțin timp înainte de a fi votat de deputați, dar a crescut din nou la 66 % în decembrie, în ajunul adoptării definitive. PC: telegraph.co.uk

Două treimi dintre uruguayeni se opun legii votate la începutul lunii decembrie, care autorizează cultivarea și vânzarea canabisului, promulgată în cursul săptămânii de președintele Jose Mujica.

Potrivit acestei anchete realizate de institutul Equipo Moris, 66% dintre persoanele intervievate între 2 și 10 decembrie, adică după votarea textului, se opun legii, 24% o aprobă, iar 10% nu se pronunță.

Analiza institutului arată că ‘opinia nu este conjuncturală’, avizul uruguayenilor față de acest subiect fiind ‘majoritar negativ tot cursul anului 2013’.

În aprilie, în timp ce proiectul de lege era în discuție în Parlament, 70% dintre persoanele intervievate s-au declarat împotriva lui. Respingerea lui a scăzut la 59 % în octombrie, cu puțin timp înainte de a fi votat de deputați, dar a crescut din nou la 66 % în decembrie, în ajunul adoptării definitive.

În seara zilei de 10 decembrie, Senatul uruguayan a aprobat această lege care reglementează producerea și vânzarea canabisului în Uruguay sub controlul autorității statului, o premieră mondială care ar urma să intre în aplicare în cursul primului semestru al anului 2014.

Potrivit acestei anchete, 43% dintre tinerii între 18-29 de ani susțin legea.

Aprobarea este de asemenea mai puternică în mediile sociale superioare (40%), față de 17% în clasa medie inferioară și mediile defavorizate (19%).

Sprijinul cel mai marcat provine din partea alegătorilor care susțin Frente Amplio (stânga, aflată la putere), dar și printre ei rămâne în continuare minoritar (40 % favorabili și 48 % împotrivă).

Ancheta a fost efectuată pe un eșantion de 700 de persoane de peste 18 ani, cu o marjă de eroare de 3,7%

Sursă: Agerpres

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *