Prima mea carantină. Victor Stăvilă ne povestește cum transformă energia copiilor în videouri amuzante pe TikTok

victortiktok

De cât timp stați în carantină? La un moment dat, noi am renunțat să mai numărăm zilele. Important este să le dăm culoare, anume așa vom reuși să facem față condițiilor mai puțin bune din această perioadă. Victor Stăvilă este una dintre persoanele care încearcă să-și coloreze zilele de carantină alături de cei doi copii ai săi. S-au pomenit prinși între pereții casei, la fel ca multe alte familii. Victor are un job, iar copiii au multă energie. Ceea ce-i ajută să găsească un echilibru armonios sunt activitățile făcute împreună. De exemplu, recent, Victor și-a făcut un cont de TikTok, unde împreună cu copiii săi realizează diferite filmulețe, iar rezultatul este de-a dreptul foarte drăguț. Despre prima carantină din viața sa, petrecută alături de familie, Victor ne va povesti în textul de mai jos.

Dacă până la pandemie, în lumea „normală” de atunci în care trăiam noi toți, permanent se zicea: „Pentru a schimba ceva în viață, trebuie să-ți schimbi zona de confort”, acum chiar ne-am schimbat-o, fără a ne dori asta.

Mă numesc Victor, sunt designer grafic și acum, ca și toată lumea, #stauacasă. De fapt, mai corect să fiu, #lucrezdeacasă.

Pentru mine, lucratul de acasă în perioada carantinei este o adevărată provocare, fiindcă am doi copii (patru și nouă ani) și la această vârstă ei sunt destul de activi și permanent doresc să li se acorde cât mai multă atenție.

Imagini din carantina lui Victor

În așa caz trebuie să mă organizez destul de bine pentru a reuși cu task-urile ce țin de jobul meu, dar și să reușesc să petrec ceva timp cu ei – fie învățatul lecțiilor împreună, fie ceva activități sau jocuri.

Dacă m-ar întreba cineva cum aș caracteriza #stauacasă și #lucrezdeacasă, i-aș arăta această fotografie care destul de bine redă situația mea la momentul de față.

În această perioadă, atunci când vrem să lăsăm toate activitățile la o parte și să ne mai relaxăm un pic, căutam pe net ceva videouri mai funny pentru a le privi împreună cu copiii. Am observat că multe dintre acele videouri sunt făcute cu aplicația TikTok.

A fost o descoperire pentru mine, fiindcă până acum credeam că este destinat numai copiilor de 13 ani, dar mirarea mea a fost când am văzut că acum, în timpul carantinei, s-a înregistrat în aplicație foarte multă lume născută în anii ’80-’90 și acești oameni fac content destul de funny, multe dintre videouri fiind parodii și ironie la toată situația actuală din lume.

Acest moment îmi pare destul de interesant, fiindcă și-așa toți suntem afectați în primul rând moral de tot ce se întâmplă; de ce să nu ne abatem un pic de la tot negativismul ăsta și să abordăm unele lucruri mai în glumă?

Și dacă tot copiii sunt atât de activi și poznași, am hotărât să facem mici video scketch-uri cu ajutorul TikTok-ului pentru a dilua rutina carantinei. Important e că pentru noi ăsta e un moment mai mult legat de FUN și ne face să trecem mai ușor peste prima noastră carantină, care cred că va fi și ultima.


Mai jos puteți vedea câteva dintre clipurile video create de Victor împreună cu copiii săi.

@victor.stavilaReal life in quarantine. ##stayhome ##quarantine ##coronavirus ##covid19 ##fyp ##foryou ##chisinau ##moldova♬ A WEEK – esterdobrik

@victor.stavilaQuarocktine ?? ##nirvana ##nirvanachallenge ##quarantine ##stayathome ##stayhomechallenge ##chisinau ##moldova ##foryou ##fyp♬ Originalton – j.a.n.e.t85

@victor.stavilaStay home & flip da switch. ##quarantine ##fliptheswitchchallenge ##fliptheswitch ##fyp ##foryou ##chisinau ##moldova ##romania♬ Nonstop – Drake

@victor.stavilaSelf-isolation Day 27. ##happyathome ##funny ##quarantine ##stayathome ##9gag ##dadlife ##fyp ##foryoupage♬ Take On Me – a-ha


Carantina ne-a prins pe toți așa cum ne-a prins: fără pregătire psihologică sau emoțională și cu multe alte neajunsuri. În această situație, indiferent de vârstă, statut social sau job, majoritatea oamenilor trăiesc și experimentează același lucru: prima carantină din viața lor. Dacă ai și tu o istorioară despre prima ta carantină, pe care ai vrea să o împarți cu cititorii noștri, nu ezita să ne scrii!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine