(podcast) #sexplicații. Ce frici a avut un tânăr din Moldova înainte de primul sex și cum îți dai seama că ești „gata” să îl faci

My Post

Educația sexuală e pentru toate categoriile de tineri, fie că ați ajuns abia la vârsta de 18 ani sau vă apropiați de cea de 60 de ani. Pe tot parcursul vieții învățăm, iar pentru că subiectul sexului e încă unul tabu în societate, ne rămâne să învățăm doar de pe filele navigatorului web. Pentru că pe internet găsim tot felul de mituri, ne-am propus să lansăm podcast-ul #sexplicații, în care să aducem informații veridice, iar experiența de ascultare să rămână una „incognito”.

În al doilea episod, vorbim despre primul sex din perspectiva unui băiat. Încercăm să „dezghiocăm” noțiunea de „a fi gata” să faci sex și cum înțelegi că a venit acel moment magic în care poți să simți plăcerea unui contact fizic. De asemenea, vom încerca să punem la punct momentele de pregătire și conștientizare a primei relații, în așa fel încât aceasta să fie cât mai puțin traumatizantă.

În cea de-a doua parte a „primului sex”, vorbim cu Stas, un tânăr care și-a pierdut virginitatea la 16 ani cu o fată pe care o cunoscuse cu două zile înainte. Stas nu regretă acel moment, deși recunoaște că era stresat din mai multe aspecte.

Despre „cum înțelegi că ești gata să faci sex” și de ce lucruri trebuie să ții cont atunci când te decizi să faci acest pas, ne spune psihologa Ana Niculaeș.

Episodul îl puteți asculta mai jos (dați clic pe butonul play).

În ediția următoare vorbim despre diferența dintre menstruație și ciclul menstrual, conspirațiile în legătură cu scoaterea absorbantelor din geantă, de ce și genul masculin trebuie să cunoască despre menstruație, cât sânge pierde o femeie și cât de „necurate” sunt tinerele în timpul menstruației.

Tinerii de la The Wax Road ne sunt alături în această aventură, iar pe parcursul edițiilor vei putea asculta muzica lor pe fundalul podcast-ului. În ediția de mai sus auzi piesa „Love car”. Îți sugerăm să îi urmărești și pe Facebook.

# Cum ne poți asculta?

Deocamdată ne poți asculta prin intermediul linkului de mai sus și al Spotify (pentru cei care au reușit să-și facă un cont aici, în ciuda faptului că aplicația nu este disponibilă în Moldova). Suntem disponibili și pe:

Breaker;
# Google Podcasts;
# Pocket Casts;
RadioPublic.

În curând, vom fi disponibili și pe:
# Apple Podcasts;
# Castbox;
# Overcast;
# Stitcher.

De asemenea, pentru mai multe subiecte interesante, poți să urmărești și pagina noastră de Instagram.

Primul episod îl găsiți AICI.

Taguri: ##sexplicații
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine