(video) „Cântec de nuntă” al lui Gheroghe Zamfir răsună într-un film de animație japonez. Puteți viziona „Printre amintiri” și pe Netflix

only yesterday

De multe ori privim filme, desene animate, seriale fără a sesiza că acolo joacă actori din Moldova, se zic cuvinte în română sau răsună notele pieselor lăutărești românești. Una dintre cele mai populare lucrări ale naistului Gheorghe Zamfir este „Păstorul singuratic” pe care cu siguranță ați auzit-o dacă ați vizionat filmul de acțiune „Kill Bill”. Mai mult decât atât, piesele artistului răsună și în alte lucrări.

Piesa lui Gheorghe Zamfir „Cântec de nuntă” face parte din linia melodică a filmului de animație japonez „Only Yesterday” („Printre amintiri”). Piesa se remarcă în animație de trei ori, iar pentru prima dată o putem auzi după o oră și 10 minute de film.

Puteți asculta piesa mai jos.

„Printre amintiri” este un film de animație japonez. Animația a fost scrisă și regizată de Isao Takahata, bazată pe manga din 1982 cu același titlu. Manga a fost scrisă de Hotaru Okamoto și Yuko Tone. Filmul a fost animat de Studioul Ghibli (unul dintre cele mai renumite în Japonia) pentru Tokuma Shoten, Nippon Television Network și Hakuhodo și distribuit de Toho. „Printre amintiri” a fost lansat pe 20 iulie 1991.

Filmul, o dramă realistă scrisă pentru adulți, a fost un neașteptat succes de box-office, atrăgând un public mare și devenind cel mai popular film în țară în 1991. De asemenea, a fost bine primit de critici, cu o cotă de 100 % pe Rotten Tomatoes.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine