Mihail Saakașvili declarat persoană non-grată în Ucraina

531888
Foto:Mihail Saakașvili, PC: noi.md

Interdicția pentru intrare în Ucraina a fostului președinte georgian și încă 36 de persoane a fost propusă de deputatul Oleg Țarev din Partidul Regiunilor.

În cererea sa către Ministerul Afacerilor Externe și Serviciul de Securitate a Ucrainei, Țarev a spus “Este foarte dubioasă activitatea specialiștilor externi în Ucraina, care promovează interesele statelor străine în cadrul Ucrainei“.

În afară de Saakașvili în listă mai intră încă 36 de oameni, cetățeni ai SUA, Germaniei și Georgiei. În listă mai intră politologul german Andreas Umland, americanii Fink Braian, Vasilik Miron, Alexandru Ross. Pe Ross, Țarev l-a numit ”cel mai bun specialist din lume în organizarea revoluțiilor prin rețelele sociale.

Reamintim că pe data de 7 decembrie, ex-președintele Georgiei a fost la Maidan pentru a susține protestatarii. Acesta a avut o întrevedere cu Vladimir Klichko și ex-premierul moldovean Vlad Filat.

Opoziția critică decizia MAE și a Serviciului de Securitate a Ucrainei, comentând că aceste acțiuni vor declara nemulțumiri pe plan internațional și s-ar putea solda cu agravarea relațiilor și așa tensionate cu SUA și Uniunea Europeană, ne informează kommersant.ua.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *