Rezultatele camerelor de luat vederi instalate în capitală

pana-in-primavara-lui-2013-vor-aparea-camere-de-supraveghere-in-principalela-intersectii-din-capitala-1350977931
Foto:Camere de luat vederi în intersecțiile din capitală PC: unimedia.md

Camerele de supraveghere, care au fost instalate în intersecţiile din capitală aduc rezultate. Şoferii s-au făcut mai disciplinaţi, iar încălcările s-au redus cu 90 la sută.

Totuşi, până pe 15 ianuarie, şoferii care încalcă regulile în trafic şi au fost surprinşţi de camere nu pot fi amendaţi, pentru că sistemul de supraveghere video nu a fost omologat oficial.

Potrivit şefului Centrului de Monitorizare şi Control al traficului rutier, Dan Chiriţa, până la sfârşitul anului, în total, în capitală vor fi instalate 500 de camere de supraveghere. Totuşi, până pe 15 ianuarie, şoferii care au fost surprinşi în timp ce încălcă regulile de circulaţie se vor alege doar cu o scrisoare de avertizare.

“Încălcări dacă am început de la sute de mii suntem foarte bucuroşi că se diminuează numărul acestora şi deja avem doar 10 procente din ceea ce era. Ne-am stabilit termen limită pe data de 15 ianuarie ca noi să începem să facem în primul rând a trimite acasă scrisori cu informarea privind încălcările”, a declarat Dan Chiriţa.

Potrivit Ministerul de Interne, camere de supraveghere a traficului rutier au fost înstalate pe Şoseaua Balcani, străzile Calea Orheiului, Vasile Lupu, Studenţilor, bulevardul Moscovei, strada Alecu Russo şi Vadul Lui Vodă. Totuşi, cele mai multe camere au fost instalate în centrul capitalei, pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi în sectorul Botanica pe bulevardul Dacia. De asemenea, sunt suprevegheate video străzile Grenoble, Aeroportului, şoseaua Hânceşti, dar şi alte artere.

Potrivit autorităţilor, până la sfârşitul anului 2015 vor fi instalate camere de supraveghere şi pe traseele naţionale. Proiectul este susţinut financiar de Republica Populară Chineză şi valorează 4 milioane şi jumătate de dolari. Totodată, Guvernul Moldovei a alocat încă 6,5 milioane de lei pentru lucrări de montare, construcţie şi telecomunicaţii.

Sursa: Publika

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *