Top știri din 19 decembrie

modovaorg
Foto:Participanții DOR 2013 PC: Biroul pentru Relații cu Diaspora

Teme mai puține, video blog, două Crăciunuri și proteste în stil ”heavy metal” în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 19 decembrie 2013.

#1. Tinerii cu care ne mândrim. Ei sunt cei mai buni elevi din țară

Astăzi, 19 decembrie, îți facem cunoștință cu 27 cei mai merituoși elevi moldoveni care au luat pe parcursul acestui an locuri la olimpiadele internaționale și regionale.

#2. Maia Sandu: Profesorii exagerează cu temele pentru acasă ale elevilor

Ministerul Educaţiei va revizui curricula de învăţământ în 2014 şi o va pune în aplicare începând cu anul 2015.

#3. Au fost desemnați jurnaliștii anului 2013

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Comitetul pentru Libertatea Presei (CLP) – au organizat joi, 19 decembrie, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, tradiţionala Gală de decernare a premiilor „10 jurnalişti ai anului”, ediția a XIX-a.

#4. Viktor Moozz: ”În vlog-ul meu e ca și în viață, oamenii vin și pleacă”

Victor Novițchi este elev în clasa 11-a, real, la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Cahul. Și din februarie 2013 are un vlog (video blog) prin care încearcă să transmită diferite mesaje. Echipa #diez îl consideră o persoană interesantă și a decis să vorbească cu el.

#5. Tânăr francez și afacerea deschisă cu zero investiții, dar profit de mii de euro

Antoine Deblay, un student din Franţa, câştigă sume impresionante din vânzarea unor cutii în care se află lichid cu miros de aer de ţară.

#6. Top 10 brand-uri ale anului 2013 după BrandZ

Pentru al optulea an consecutiv, Brandz elaborează Top-ul a 100 celor mai valoroase branduri din Lume. #diez îți prezintă care sunt primele 10 din acestea.

#7. “Din zi în noapte”: Momentele zilei surprinse într-o fotografie

Un american a fotografiat o serie pe care a numit-o “Day to Night”, în traducere fiind “Din zi în noapte”. În acest sens, el produce panorame uluitoare. Ele ilustrează ciclul unei zile întregi într-o imagine singură.

#8. Protest ”Heavy Metal” în fața Palatului Republicii

Aproximativ 30 persoane de la compania SOFILAREX, specializată în colectarea și prelucrarea fierului uzat, au protestat în fața Palatului Republicii, la ora începerii ședinței Parlamentului din 19 decembrie 2013.

#9. Vernisajului Vinului a ajuns la cea de-a V-a ediție

O gamă largă de vinuri din cele mai populare soiuri cultivate în R. Moldova, precum şi vinuri produse după tehnologii europene au fost prezentate în cadrul celei de-a V-a ediţii a Vernisajului Vinului.

#10. 25 decembrie și 7 ianuarie – două zile în care se sărbătorește oficial Crăciunul

Crăciunul pe stil nou, marcat pe 25 decembrie, ar putea fi sărbătorit oficial în Republica Moldova. Deputaţii au votat un proiect de lege în acest sens în prima lectură.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *