Afaceri cu droguri în trei locuințe din Chișinău. Printre consumatori se numără şi studenţi

adolescenti_droguri_75836400
Foto:37 de ani de detenţie pentru trei membri ai unui grup criminal organizat PC: realitatea.net

În baza acuzațiilor aduse de Procuratura municipiului Chişinău, trei membri ai unui grup criminal organizat au fost condamnați la un total de 37 de ani de închisoare.

Cei trei, o femeie şi doi bărbați, au primit 10, 12 şi respectiv 15 ani de detenție pentru prepararea, procurarea, păstrarea, expedierea, transportarea, distribuirea şi înstrăinarea drogurilor, organizarea şi întreținerea adăposturilor unde se consumau substanțe narcotice sau psihotrope, săvârșită de un grup criminal organizat.

Procuratura Capitalei a demonstrat în instanța de judecată că în perioada aprilie – mai curent, inculpații au preparat substanță psihotropă – metamfetamină. Substanța era păstrată în apartamentele lor, amplasate în sectorul Botanica, pe care le-au transformat în adăposturi pentru consumatorii de droguri.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigație, inculpații au vândut o parte din psihotrope unor investigatori sub acoperire. Achizițiile de control s-au efectuat la prețul de 500 lei pentru 3,8 ml de substanță psihotropă.

În total, potrivit procurorilor, în decursul a două luni, adăposturile erau vizitate de aproximativ 30 de persoane, printre care şi studenți ai diferitelor instituții de învățământ, care fiind sub influența drogurilor rămâneau în respectivele apartamente pentru câteva zile. “Clienții” adăposturilor au fost filmați cu un video-registrator, amplasat în apartament de însuși capul grupării, pentru a verifica numărul celor care-i vizitau apartamentul. În cadrul investigării acestui caz “clienții” au conlucrat activ cu organul de urmărire penală, iar în instanța de judecată au figurat în calitate de martori, făcând declarații veridice împotriva inculpaților.

De la începutul anului curent, Procuratura municipiului Chișinău a expediat în instanța de judecată 32 de dosare vizând activitatea a 26 de grupuri criminale, specializate în punerea în circulație a drogurilor şi psihotropilor. Actualmente, în exercitarea Procuraturii Capitalei se află 8 cauze penale similare, procurorii obținând arestarea a 75 de persoane învinuite de implicare în rețele de acest gen.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *