(quiz) Verifică-ți cunoștințele despre alegerile locale. Răspunde corect și câștiga premii

19597083

În timpul campaniei electorale curente, Asociația Presei Independente (API) și portalul diez.md au elaborat și propun utilizatorilor mass-media online și rețelelor sociale trei quiz-uri de testare a cunoștințelor în domeniul electoral. Fii în trend: Distrează-te votând și votează distrându-te.

Testele au diferite nivele de complexitate: ușor, mediu, dificil, pentru a le oferi posibilitatea tinerilor, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, să-și verifice cunoștințe privind alegerile, să obțină cunoștințe noi și utile pentru exercitarea dreptului la vot.

Tinerii care vor transmite răspunsuri corecte și operative la întrebările concursului vor fi premiați cu cadouri care vor consta din tricouri, chipiuri și materiale promoționale. În total, vor fi oferite 30 de premii, câte 10 per test.

Participanții urmează să răspundă la cel puțin unul dintre quiz-urile de mai jos, după care vor trebui să facă o captură de ecran la rezultat și să o adauge în comentariile știrii de pe site (după al treilea quiz) sau în comentariile de pe Facebook. Nu uitați să menționați și dificultatea quiz-ului pe care l-ați rezolvat. Răspunsurile sunt acceptate în perioada 25 septembrie-14 octombrie 2019.

Câștigătorii vor fi desemnați în baza unei trageri la sorți care va avea loc la 18 octombrie 2019. Aceștia vor fi anunțați suplimentar când și unde pot primi premiile.

Nivel ușor

Nivel mediu

Nivel dificil

###

Întrebările au fost create în baza Codului Electoral prezent și în baza Regulamentului de desfășurare a scrutinului cu data de până la 25 septembrie.

„Aceste quiz-uri sunt realizate cu sprijinul Asociației Promo-LEX, din sursele Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate în cadrul materiale nu reflectă neapărat poziția Asociației Promo-LEX și USAID.”

Campania de informare și motivare a tinerilor este realizată de API cu sprijinul Asociației Promo-LEX, din sursele Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

ff

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine