Rezultatele tragerii la sorți a șaisprezecimilor Ligii Europa 2013-14

1930928_w1
Foto:Biluțele UEL ce ascund numele cluburilor ce vor juca în 1/16 de finală a competiției. PC: uefa.com

Imediat după tragerea la sorți a Ligii Campionilor, a urmat și extragerea pentru șaisprezecimile de finală a UEFA Europa League, unde 32 de echipe vor încerca să ajungă la finala din Torino.

În șaisprezecimile de finală a Ligii Europa vor concura: Valencia, Swansea, Ludogorets, Chornomorets Odesa, Salzburg, Esbjerg, Rubin, Maribor, Fiorentina, Dnipro Dnipropetrovsk, Eintracht Frankfurt, Maccabi Tel-Aviv, Dynamo Kyiv,  Genk, Sevilla, Liberec, Betis, Lyon, Lazio, Trabzonspor, Tottenham, Anji Makhachkala, PAOK, AZ, calificate din Liga Europei.
Celelalte 8 echipe: FC Basel, Napoli, Porto, Ajax, Shakhtar Donetsk, Juventus, Benfica, Viktoria Plzeň s-au calificat după ocuparea locului 3 în grupele Ligii Campionilor.

Iată și rezultatele tragerii la sorți din Nyon, Elveția:

Primele 8 meciuri din 1/16 de finală a Ligii Europa. PC: captură video Eurosport TV
Primele 8 meciuri din 1/16 de finală a Ligii Europa. PC: captură video Eurosport TV
Ultimile 8 meciuri din 1/16 de finală a Ligii Europa. PC: captură video Eurosport TV
Ultimile 8 meciuri din 1/16 de finală a Ligii Europa. PC: captură video Eurosport TV

Totodată, s-au stabilit și meciurile din 1/8 de finală, unde conform tragerii la sorți se vor întâlni câștigătorii din șaisprezecimi. Aici deja n-au existat limite referitor la capii de serie, grupe sau echipe din aceeași federație națională.

Meciurile tur din 1/16 de finală a Ligii Europa se vor juca în data de 20 februarie 2014. Începând cu jocurile eliminatorii sloganul acestora va fi ”Journeys to Torino” (Călătorii spre Torino) – orașul gazdă a finalei din 14 mai 2014 a competiției. Arena pe care se vor lupta finaliștii pentru trofeu va fi Juventus Stadium – noul stadion al campionilor italieni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *