(foto) Nelson Mandela a fost înmormântat

Mandela
Foto:PC: forbes.com

Sicriul în care se află corpul neînsufleţit al fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela a fost coborât în mormânt, duminică, la Qunu, satul în care fostul lider şi-a petrecut copilăria.

Preşedintele sud-african Jacob Zuma s-a ridicat în picioare în momentul în care sicriul a fost coborât în mormânt. Elicoptere militare şi avioane de luptă au survolat locul în timpul înhumării şi au fost trase lovituri de tun. Camerele de luat vederi ale televiziunilor care transmiteau ceremonia au fost îndepărtate în cursul ritualurilor religioase şi tradiţionale, transmite Ziuaveche.ro.

131215014145-08-mandela-1215-horizontal-gallery

131215023146-09-mandela-1215-horizontal-gallery

Funeraliile fostului lider sud-african Nelson Mandela au inclus o serie de ritualuri aparţinând tradiţiilor tribului Xhosa, din care făcea parte luptătorul anti-apartheid. În tradiţia Xhosa, când cineva moare departe de casa, ca Madiba, sunt îndeplinite ritualurile unei întoarceri simbolice a sufletului spre pământul ancestral.

Trupul şi-a petrecut ultima noapte în casa familiei sale, respectând tradiţia. Dimineaţa, membrii familiei i-au spus: Madiba, acum te vom înmormânta, potrivit ritualurilor Xhosa.

qunu-mandela_2765735b

qunu-mandela-wait_2765737c

O vită a fost sacrificată, familia găteşte carnea, care va fi mâncată chiar azi, iar pielea sa acoperă sicriul. În cinstea lui Mandela a fost sacrificat un bou, a cărui piele a fost pusă peste steagul Africii de Sud. Conform tradiţiei, trupul lui Madiba a fost îmbrăcat într-o piele de leu, pentru că a fost o persoană foarte importantă pentru tribul său. Madiba a fost înmormântat la prânz, „atunci când soarele este cel mai puternic, iar umbra cea mai scurtă“, a declarat unul dintre liderii fostului partid al lui Mandela, Congresul Naţional African.

131215054418-23-mandela-1215-horizontal-gallery

După înmormântare, începe perioada de doliu care va ţine între 6 luni şi un an. Familia poartă haine negre, pe care le va arde la sfârşitul doliului, într-o altă ceremonie elaborată. În decursului aceste perioade, se va vorbi despre realizările lui Madiba din timpul vieţii sale, şi membrii familiei se vor ruga ca el să fie primit de strămoşi şi creator, în cealaltă lume.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *