Premierul va participa mâine la un concert de caritate la Viena

Re-exposure of 20110121untitled-LD2_2057
Foto:PC: Timpul.md

Concertul de binefacere se va desfășura, duminică, 15 decembrie 2013, sub patronajul Prim-ministrului Iurie Leancă și al Președintelui Austriei, Heinz Fisher, în incinta Palatului Ferstel din Viena.

În cadrul evenimentului, vor fi colectate fonduri pentru realizarea proiectelor  sociale în țara noastră de către Asociația Concordia-Moldova, care organizează spectacolul. Până acum au fost vândute 350 de bilete la un preț de 200 de euro fiecare.

Toți banii care vor fi colecați la concert vor veni în Republica Moldova pentru copiii din familiile nevoiașe, bătrânii sărmani. Nu este prima oară când organizăm o asemenea acțiune la Viena, dar este prima dată când participă un Prim-ministru moldovean. Am ținut să-l invităm, în contextul Summitului ce a avut loc la Vilnius, deoarece acum Moldova trebuie să fie mult mai prezentă în Europa“, spune Michael Zikeli, Președintele Asociației Concordia Moldova.

Tot mâine, Iurie Leancă va avea întrevederi cu Președintele Austriei, Heinz Fisher, cu politicieni cunoscuți și oameni de afaceri din Austria.

CONCORDIA este o organizaţie umanitară, neguvernamentală, apolitică şi non-profit, ce are ca obiectiv recuperarea şi reintegrarea socială, şcolară şi familială a copiilor şi tinerilor care provin din familii dezorganizate, defavorizate social sau direct din stradă.

Această organizație activează de aproape zece ani în Republica Moldova. 260 de copii orfani și din familii defavorizate locuiesc în centrul de plasament pentru copii „Concordia. Orășelul Copilăriei” din satul Pîrîta și în Casa Concordia din Chișinău. Aproape 2.700 de beneficiari primesc zilnic un prânz cald, ajutor acasă și afecțiune în cele 29 de cantine sociale și alte 21 de sate. Cea mai mare parte din donații vine din Austria, Liechtenstein, Elveția și Germania.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *