Moldova și Canada au încheiat negocierile acordului privind protecţia investiţiilor străine

1811_496020_img1
Foto:John Baird și Natalia Gherman, PC: www.mfa.gov.md

Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a efectuat la 12 decembrie, 2013 o vizită la Ottawa la invitația Ministrului John Baird.

Aceasta este prima vizită bilaterală a unui ministru de externe al Republicii Moldova în Canada. Miniștrii au avut la Ottawa o întrevedere cordială și constructivă. Cu ocazia întrevederii, cei doi miniștri au reconfirmat parteneriatul strâns și hotărât între Republica Moldova și Canada.

Acordul privind protecţia investiţiilor străine va oferi o mai bună protecție investițiilor canadiene și moldovenești pe piețele celor două țări, va consolida legăturile economice per ansamblu și va promova dezvoltarea, crearea locurilor de muncă și prosperitatea în ambele țări.

Canada a salutat deschiderea de către Republica Moldova a unei ambasade la Ottawa. În timpul întrevederii, s-a acordat atenție legăturilor economice, comerciale și investiționale.

Cei doi miniștri au încheiat întrevederea exprimându-și satisfacția față de cooperarea consolidată între ambele țări și au convenit să continue pe aceeași cale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *