Socialistul Vladimir Țurcan a fost în vizită la Platon, în Penitenciarul nr.13. Despre ce ar fi discutat

turcan111

Deputatul socialist Vladimir Țurcan confirmă faptul că l-a vizitat în Penitenciarul nr.13 pe deținutul Veaceslav Platon și spune că acest lucru s-a întâmplat „doar o singură dată”.

Deputatul spune că întâlnirea a avut loc „în contextul pregătirilor audierilor” în cadrul comisiei parlamentare de anchetă care investighează furtul miliardului, scrie Ziarul Național.

Președintele acestei comisii, Alexandru Slusari, afirmă însă că l-a mandatat pe Țurcan să facă legătura cu Ministerul Justiției pentru a clarifica procedura privind aducerea lui Platon în fața comisiei de anchetă, dar nu știe nimic despre vizita deputatului la pușcărie care „nu a fost din numele comisiei”.

„Noi am decis la comisie să îl audiem (pe Veaceslav Platon – n.r.). Pe domnul Țurcan eu l-am rugat să facă legatură cu Ministerul Justiției în vederea clarificării procedurii. Cât despre vizita la penitenciar, îl privește. Nu a fost din numele comisiei”, ne-a declarat Alexandru Slusari.

Înainte ca Țurcan să confirme vizita la Platon, se vehicula că cei doi ar fi discutat despre posibilitatea reducerii termenului de detenție al lui Platon. În schimb, acesta trebuie să scrie denunțuri și să facă declarații în presă împotriva oponenților politici ai lui Igor Dodon și a unor oameni de afaceri.

Aceleași surse afirmă că Platon, supranumit de presă „raiderul nr.1 în spațiul CSI”, ar fi gata să facă orice pentru a-i fi redus termenul de detenție de 25 de ani. În plus, Platon vrea ca Dodon să intervină pe lângă organele de anchetă din Rusia ca să-i fie eliberată sora, Elena Platon, care a fost reținută în mai 2019 la Moscova și acuzată că a fost implicată în „Laundromat”.

Dodon, liderul informal al socialiștilor, ar avea nevoie, la rândul său, de cineva prin intermediul căruia să-și atace oponenții politici și să șantajeze anumiți oameni de afaceri. Dacă Platon și Țurcan ajung la un numitor comun, „raiderul” ar urma să joace pentru Dodon și PSRM rolul pe care l-a avut Ilan Șor pentru Plahotniuc – să scrie demersuri, denunțuri, să facă declarații în presă și interviuri în care să-i denigreze oponenții lui Dodon, mai spun sursele noastre.

De altfel, Veaceslav Platon a și inițiat deja, la vedere, un șir de proceduri și campanii de PR care ar avea drept scop justificarea unei eventuale reduceri a pedepsei sau chiar eliberarea sa. În ultimele săptămâni, acesta a adresat demersuri conducerii țării să-i fie rejudecat cazul de către alți judecători, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii ca ședințele din dosarele sale să fie transmise online, s-a adresat la CEDO etc.

Aici e un docx fără embed

embed de pe google drive

embed nativ de pdf

embed de pe infogram

alt embed de pe infogram

inglobare de postare

citat nativ

Da, e complicat pentru wordpress de făcut suport pentru toate widgeturile

Pavel Novac, editor

anchor fm embed

the end

telegram

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine