Norvegia susține Moldova în cursul său european

Igor-Corman—Tove-Bruvik-Westberg
Foto:Întrevederea lui Igor Corman cu Tove Bruvik Westberg. PC: parlament.md

Astăzi a avut loc o întrevedere dintre Președintele Parlamentului Igor Corman și Ambasadorul Regatului Norvegiei în Republica Moldova, Tove Bruvik Westberg.

În cadrul întrevederii au fost discutate subiecte ce se referă la reformele democratice implementate în Republica Moldova pentru realizarea parcursului european, funcționarea instituțiilor democratice, prioritățile legislative, cooperarea interparlamentară a Parlamentului Republicii Moldova cu forurile legislative din statele europene și din țările membre CSI, ne informează comunicatul de presă.

Președintele Parlamentului a menționat că prioritățile Coaliției de guvernare de la Chișinău sunt continuarea implementării agendei europene pentru a semna, pe parcursul anului viitor, Acordul de Asociere cu UE și a obține regimul liberalizat de vize pentru cetățenii moldoveni.

Speakerul s-a referit la reforma din sectorul justiției și lupta cu corupția. Potrivit Președintelui Parlamentului, un factor important în implementarea acestor reforme îl constituie schimbarea mentalității cetățenilor prin dezvoltarea în societate a toleranței zero față de corupție.

La rândul său, diplomatul norvegian a menționat că Norvegia susține Republica Moldova în realizarea parcursului său european. Tove Bruvik Westberg a anunțat că autoritățile din Norvegia intenționează să organizeze în mai 2014, la Chișinău, o serie de manifestări cu ocazia aniversării a 200 de ani de la adoptarea Constituției Norvegiei.

Ambasadorul Regatului Norvegiei în Republica Moldova, cu sediul la București, Tove Bruvik Westberg își va prezenta astăzi scrisorile de acreditare Președintelui Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *