Igor Dobrovolski a suferit ieri noaptea un atac de cord

2017698_w2
Foto:Igor Dobrovolski la un interviu după meci. PC: uefa.com

Antrenorul lui FC Veris și campionul olimpic, Igor Dobrovolski, a suferit ieri noaptea un atac de cord. După ce a fost operat de urgență, se află în stare gravă, dar stabilă în secția de reanimare.

Medicii susţin că operaţia la care a fost supus a fost una de succes şi cel mai probabil în maximum 15 zile va fi externat.

De menționat e faptul că Dobrovolski a jucat în această sâmbătă, 7 decembrie, în ultimul meci al sezonului din Campionatul Moldovei între veterani, unde cu echipa sa Geotermal Chişinău a câştigat titlul ediţiei 2013.

 

Igor Dobrovolski joacă pentru Geotermal Chişinău împotriva formației Lexmax Stăuceni, 7 decembrie 2013. PC: FMF
Igor Dobrovolski joacă pentru Geotermal împotriva echipei Lexmax Stăuceni, 7 decembrie 2013. PC: FMF

Igor Dobrovolski s-a născut la 27 august 1967 în satul Markovo, Regiunea Odesa (Ucraina). După ce a dominat fotbalul sovietic în anii 90, devenind campion olimpic, și-a încheiat cariera de jucător în 2005 la formația Tiligul Tiraspol, unde devine antrenorul acesteia. În anul 2006, Federația Moldovenească de Fotbal îi face propunerea să preia echipa națională a Moldovei la care răspunde afirmativ. El a antrenat echipa națională de fotbal a Republicii Moldova în perioada 2006-2009.
Singurul campion olimpic din fotbalul moldovenesc, cel mai bun selecționer din istoria naționalei Moldovei, antrenorul care a dus tricolorii până pe locul 37 în Clasamentul FIFA, primul tehnician care a oprit dominația Sheriff-ului Tiraspol, câștigând titlul național cu Dacia Chișinău în anul 2011, totul se referă la Igor Dobrovolski.

Ca fotbalist, a jucat la echipele:
Nistru Chișinău, Dinamo Moscova, CD Castellón, Servette FC, Genoa 1893, Marseille, Atlético Madrid, Fortuna Düsseldorf și Tiligul-Tiras Tiraspol.
În perioada când acesta juca la Marseiile, clubul a câștigat Liga Campionilor, mai exact prima ediție a competiției în noul format adoptat în 1992.

Surse: prime.md, fcveris.md

Taguri: #fotbal
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *